TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#kar

kar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, kar haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Meteorolojiden 7 ile sarı kodlu uyarı Haber

Meteorolojiden 7 ile sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzeyinde bulunan 7 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Batı Karadeniz bölgesinde akşam saatlerinden itibaren kuvvetli kar yağışı beklendiği duyuruldu. İstanbul dahil birçok ilde ise hafta sonu karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı öngörülüyor. Sarı kodlu uyarı verilen iller şunlar: Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sakarya ve Zonguldak. Bu illerde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. KAR YAĞIŞI GÖRÜLECEK Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, akşam saatlerinden itibaren Bolu çevreleri, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce ve Kastamonu'nun kuzeyinin yüksek kesimleri ile Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışları görülecek. Cuma günü etkisini artıracak kar yağışının hafta sonu boyunca aralıklarla devam etmesi öngörülüyor. Bu durumun ulaşımda aksamalara, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtiliyor. Ayrıca, hava sıcaklıklarının hafta sonundan itibaren genellikle mevsim normallerinin altına düşeceği bildirildi. Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Yozgat ve Niğde çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde yağışlı hava beklentisi bulunuyor. BUZLANMAYA KARŞI UYARI Halkın buzlanma, don olayı ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu bilgilerini ve uyarıları takip etmeyi önemle hatırlatıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Marmara ile doğu kesimlerde artarak mevsim normalleri civarına çıkacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Anadolu Yakası aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10 İzmir: Parçalı ve az bulutlu 12 Adana: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 15 Antalya: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu ilçeleri sağanak yağışlı 17 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu 10 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 10 Erzurum: Çok bulutlu 0 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 9

Japonya’da 800 araç mahsur kaldı Haber

Japonya’da 800 araç mahsur kaldı

Japonya'nın çeşitli bölgelerinde iki gündür devam eden şiddetli kar yağışı, bugün de hayatı olumsuz etkiledi. Gifu, Shiga, Hokkaido, Gunma ve Tottori eyaletlerinde kar kalınlıkları sürücüler için zorlu anlar yaşanmasına neden oldu. Gifu eyaletinde Meishin Otoyolu'nda yaklaşık 800 araç, yolun kapanması nedeniyle mahsur kaldı. Bu durum, 1 ve 5 yaşlarındaki 2 çocuk ile 50 yaşlarındaki bir kişinin trafikte saatlerce kalmalarına bağlı olarak rahatsızlanmasına yol açtı. Yerel itfaiye ekipleri, bu duruma müdahale ederek yardım sağladı. Gifu eyaletinde 59, Shiga eyaletinde 50, Hokkaido eyaletinde 21, Gunma eyaletinde 17, Tottori eyaletinde 12 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, kar küreme ve araç kurtarma çalışmalarını zorlaştırdı. Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’ne (SDF) bağlı ekipler, gece boyunca karla mücadele operasyonlarına destek vererek yolların açılmasına yardımcı oldu. Yetkililer, sürücülere dikkatli olmaları ve kar yağışı nedeniyle oluşabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ Farklı eyaletlerden bugün yapılması planlanan en az 98 uçuşun iptal edildiği açıklanırken, tren seferlerinde de iptal ve gecikmeler yaşandı. Birçok kargo firması ise Horukuri, Kyushu, Kinki ve Shikoku bölgelerinde karayolu ulaşımında meydana gelen aksamalar nedeniyle operasyonlarda gecikme yaşanacağını açıkladı. VATANDAŞ UYARILDI Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), kar kalınlığının 24 saatlik sürede Tohoku bölgesinde 60, Hokkaido ve Koshinetsu bölgelerinde 50 ve Hokuriku, Kinki ve Chugoku bölgelerinde 40 santimetreye ulaşabileceği konusunda uyardı. Yetkililer, sürücüleri kara yolu ulaşımında yaşanacak aksamalara karşı hazırlıklı olmaya çağırdı.

Kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı Hakkari'de ölçüldü Haber

Kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı Hakkari'de ölçüldü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, kayak merkezlerindeki kar kalınlığı Hakkari'de 168, Sarıkamış'ta 151, Palandöken'de 149, Kartalkaya'da 147, Ergan'da 106, Kartepe'de 51, Uludağ'da 46, Hesarek'te 33, Erciyes, Mersivan ve Keltepe'de 30, Çambaşı'nda 24, Yedikuyular'da 22, Yıldız Dağı ve Yalnızçam'da 20, Gevaş'ta 18, Zigana'da 15, Denizli'de 13, Murat Dağı'nda 12, Ilgaz'da 15, Elmadağ'da 11, Yıldıztepe'de 10 ve Kop'ta 7 santimetre ölçüldü. Bazı kayak merkezlerinde en düşük ve en yüksek hava sıcaklık tahminleri ise şöyle: Merkez 17.01.2024          En düşük             En yüksek Palandöken       KY           -6            -3 Ergan    KY           -4            -1 Hakkari ÇB          -16          -3 Kartalkaya          PB           -6            -1 Sarıkamış            HKY        -7            0 Erciyes  KY           -2            2 Yıldız Dağı           Y              1             3 Mersivan            KY           -13         -3 Ilgaz       PB          -5            1 Denizli  PB          -2            7 Gevaş   ÇB          -9            0 Yıldıztepe            PB           -4            1 Kop Dağı              KY           -4            2 Uludağ PB          0              4 Davraz  ÇB          -2            6 Elmadağ              ÇB           1             6 (PB: Parçalı bulutlu, ÇB: Çok bulutlu, KY: Kar yağışlı, HKY: Hafif kar yağışlı, Y: Yağışlı)

Yollar kapalı olunca dronla alışveriş yaptı Video Galeri

Yollar kapalı olunca dronla alışveriş yaptı

Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Meydancık köyünde yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapanınca sosyal medya içerik üreticisi genç, markete gönderdiği dronla ihtiyaçlarını aldı.  İlçeye bağlı Meydancık köyünde yaşayan içerik üreticisi Onur Ekin, yoğun kar yağışı nedeniyle evinin bulunduğu mahallenin yolları kapanınca market alışverişi için ilginç bir yöntem kullandı. Kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu Meydancık köyünün ana yolu ulaşıma açık olsa da mahalle yolları kapanmış durumda. Köyde çektiği videolarla çok sayıda takipçiye ulaşan Ekin, market alış verişi için aklına ilginç bir fikir geldi. Köyün market işletmecisi Esen Yağcı’yı arayan Ekin, ihtiyacı olan ürünleri  dronla almak istediğini söyledi. Dronuna bağladığı ip ve ucuna bağladığı poşeti yaklaşık kuş uçuşu 500 metre uzaklıktaki markete göndererek, ihtiyacı olan ekmek ve makarnayı markete gitmeden köyün muhteşem manzarası eşliğinde almış oldu. Yaşananları kamerasına kayıt eden genç, görüntüleri hesabında paylaşınca çok sayıda beğeni kazandı. İçerik üreticisi Onur Ekin yaptığı açıklamada,”Kar nedeniyle ana yolumuz açık ama mahalle yollarımız kapalı. Ben de bugün köyde kar manzarası çekmek istiyordum. Bizim de market ihtiyacımız oldu. Aklıma dronla alış veriş yapmak geldi. Marketçiyi aradım istediklerimi söyledim. Dronla alış veriş yaptık benim için ilginç bir tecrübe oldu” ifadelerini kullandı.  

Van’da 671 yerleşim yeri ulaşıma kapandı Haber

Van’da 671 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Van’da dünden beri etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray’da 73, Başkale’de 18, Çatak’ta 100, Erciş’te 140, Gevaş’ta 40, Gürpınar’da 145, İpekyolu’nda 15, Muradiye’de 37, Özalp’te 52, Saray’da 12 ve Tuşba ilçesinde ise 35 olmak üzere toplam 671 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  Bahçesaray kara yolu ulaşıma kapandı Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre ise bölge genelinde karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtildi. Hakkari-Şırnak, Yüksekova-Şemdinli, Hasköy-Mutki ve Van-Bahçesaray yollarının kar yağışı nedeniyle kapandığı ve ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi. Meteorolojiden çığ uyarısı Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, Hakkari çevrelerinin aralıklı kar yağışlı olması tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, “Van ili çevrelerinin ise öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı olması beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi tahmin edilmektedir. Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden orta, zaman zaman sert kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan, yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.