TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Bölgesi illerinden kar manzaraları

Ege Bölgesi illerinden kar manzaraları geliyor. Yüksek kesimlerdeki yağmur, yerini kar yağışına bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2023 12:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ege Bölgesi illerinden kar manzaraları

Ege Bölgesi illerindeki yağmur yağışları yerini kar yağışlarına bıraktı. 

Spil Dağı’na mart ayında lapa lapa kar yağdı

AW841418_02

Manisa’da sabah saatlerinde etkili olan yağmur, Spil Dağı Milli Parkı’nda yerini kara bıraktı.
Manisa’da 1517 metre yüksekliğindeki Spil Dağı’na mart ayında kar yağdı. Bu yıl ikinci kez yağan kar, özellikle yüksek kesimlerde etkili oldu. Zirvede kar kalınlığının 10 santimetreye kadar ulaştığı öğrenilirken, kar yağışıyla birlikte sisin de etkili olduğu bildirildi. Hava sıcaklığının eksi derecelere düştüğü milli parkta karpostallık görüntüler oluştu.

Kar yağışını duyan Manisa ve İzmirliler ise, Spil Dağı Milli Parkı’na çıktı. İzmir’den Spil’e gezmek için geldiğini anlatan Uğur Şahinkara, “Yağmur yağarken çıkıp bir Spil’i görelim dedik ama şansımıza kara denk geldik. Yarım saat önce yağmur vardı, şu an 5 santimetre kadar kar var” dedi.

Her hafta yürüyüş için Spil Dağı’na çıktığını ifade eden Mehmet Gökçe ise, “Yola çıktığımda yağmur vardı. 1 saat içerisinde her yer kar oldu. Spil bizi beyaz örtüyle karşıladı, çok mutluyuz. Uzun zamandır yağmur da yoktu, bu yüzden sevinçliyiz. Aşağıda hava sıcaklığı 10-11 derecelerdeydi, burada sıfır dereceye kadar düştü. Kar yağsın, yağmur yağsın da memleketimize su olsun” diye konuştu. 

Kütahya'nın Domaniç Dağı'na mart karı

AW841924_03

Kütahya'nın Domaniç Dağı'nda sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, aralıklarla devam ediyor.

Kütahya'nın Domaniç ilçesini Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlayan bin 500 rakımlı Kocayayla mevkiinde kar, aralıklarla etkili oluyor. Karayolları görevlileri, güzergahta tuzlama çalışması yapıyor. Trafik ekipleri de sürücülere kış lastiği olmadan yola çıkmamaları, yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları uyarılarında bulundu.

Bölgede kar kalınlığının yaklaşık 10 santimetreye ulaştığı belirtildi.

Denizli baharı karla karşıladı

AW841803_04

Geçen sene son 10 yılın en şiddetli kar yağışını yaşayan Denizli, bu sene kurak geçen kış mevsiminin ardından Mart ayını karla karşıladı.

Bahar mevsiminin başlamasının ardından Denizli’de kar sürprizi yaşandı. Geçtiğimiz günlerde sıcak bir hava geçiren ve mevsim normallerinin dışında seyreden Denizli, son günde havaların aniden soğumasıyla birlikte yüksek kesimdeki ilçelerde yaşayan vatandaşları karlı güne uyandırdı. Zaman zaman şiddetini artıran kar, bir çok yeri beyaza bürürken, çocuklar ise o anlarda keyifli vakit geçirdi. Başta Çameli, Kale, Tavas, Beyağaç ve Buldan ilçelerinin en çok yüksek noktalarında etkili olan kar, üreticiyi de sevindirdi.

Buldan’ın 1260 rakımlı Yayla mahallesinde yaşayan ve çilek yetiştiriciliği yapan Adnan Kaval, “Uzun zamandır yağmur ve kara hasrettik. Allah bugüne nasip etti. Bizler bölgede çilek yetiştiriciliği yapıyoruz. Önceden biraz yağmur yağdı sonrada kar yağışını gördük. Mart ayına gelmemize rağmen istediğimiz yağışlar olmadı. Topraklarımız uzun zamandır susuz kalmıştı. Kar yağışı berekettir. Toprağı besler. Umarım hasret kaldığımız yağışlara kavuşuruz. Rabbim bol yağışlı ve afetsiz günler göstersin” dedi. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.