TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahtadan oyuncak yaptı: ‘Sanatçı’ kimliği verildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kullanılmış tahta paletleri işleyerek doğal oyuncaklar yapan Veli Bat'a sanatçı kimliği verildi

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2023 11:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tahtadan oyuncak yaptı: ‘Sanatçı’ kimliği verildi

Denizli’de yaklaşık 10 yıldan bu yana evinin altında kurduğu küçük atölye de kullanılmış tahta paletlerden çeşitli doğal oyuncaklar üreten Veli Bat’ın eserleri Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın dikkatini çekti.

VELİ BAT

Geçtiğimiz haftalarda Ankara’ya giden Veli Bat, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’nde kurulan komisyonda yaptığı oyuncakların tanıtımını yaptı. Komisyon tarafından Veli Bat’ın ‘El yapımı eserlerde sanatçı kimlik kartı’ almasına karar verildi.

TAHTA OYUNCAK AT

Sanatçı kimlik kartıyla Veli Bat, yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek sergi, festival, kültür günleri gibi etkinliklere bakanlık tarafından gönderilebilecek, geleneksel sanatların tanıtılmasına katkı sağlanacak. 

TAHTA OYUNCAK ARABA
 

KİMYASAL MADDE YOK

Kullanılmış palet tahtaları ve hurda tahta parçalarından el aletlerini kullanarak doğal oyuncaklar yaptığını belirten Veli Bat, “10 yıldan bu yana kullanılmış tahta parçaları ve kullanılmış paletlerin tahtalarını değerlendirerek doğal oyuncaklar üretiyorum. Doğaya destek oluyorum. Geri dönüşümü gelecek nesillere yaptığım oyuncaklarla anlatıyorum. Yıllardır yaptığım tahta doğal oyuncaklar için hiçbir ağaç kesilmedi. Yapmış olduğum el sanatları ürünlerim Turizm Bakanlığında kurulan komisyonda değerli hocalarımız tarafından incelendi. Kültür Turizm Bakanlığınca bana ‘Sanatçı’  kimlik kartı verilmesine karar verildi. Hobi amaçlı başladığım doğal oyuncak yapımında bu unvanı almak beni çok mutlu etti. Tahta parçaları ve palet tahtalarından el aletlerini kullanarak at, at arabası, tank, ahşap üzerine her şeyi yapıyorum. Aksesuar da yapıyorum. Doğal olarak hiç kimyasal kullanmadan, tamamen paletlerden çıkarttığım ürünleri işliyorum” dedi. İHA

TAHTA OYUNCAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.