TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaynak’tan maden şirketine net ‘Akbelen’ mesajı

İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, Muğla Akbelen’de maden sahası kapasite artışı için ormanın yok edilmesinde maden şirketine net ‘geri adım’ mesajı vererek, “Bu toprakların insanların insanlarıyla baş edemezler” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2023 08:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kaynak’tan maden şirketine net ‘Akbelen’ mesajı

TENZİLE AŞÇI
Muğla’nın Akbelen ilçesinde Limak Holding ve IC Holding'in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali’nin kömür sahasını genişletmek için başlayan ağaç kesimine karşı binlerce vatandaşın verdiği mücadele büyüyerek devam ediyor. 
Enerji üretimi için ormanların yok edilmesine karşı çıkan binlerce vatandaş bölgeye akın ederken dün İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Akbelen direnişine destek vermek için bölgeye çıkarma yaptı.
14 günde 65 bin ağacın kesildiği bölgeye destek için giden İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, alandan tepki sesi yükseltirken “Geri adım atacaklar” dedi.


ŞİRKET MENFAATLERİNİN KORUNMASINA KARŞIYIZ

Vatandaşların ve devletin öncelikli görevinin ülkenin doğal zenginliklerini korumak olduğuna dikkat çeken Kaynak, “Akbelen ve İkizköy, Türkiye’nin ciğeri. Türkiye’nin nefes aldığı bölgelerden biri. Eskiden orman memurları vardı, orman idaresi vardı. Vatandaşların ormana karşı yaptığı birtakım suçları önlemek için çalışırlardı. Şimdi vatandaşlar devletin, hükümetin ve onun yönettiği, onunla iç içe olan şirketlerin menfaatlerini korumak için şu anda güvenlik güçleri vatandaşla karşı karşıya. Bizim vergimizle, bizim emeklerimizle oluşturulmuş her şey şu anda halka karşı kullanılıyor. Bu gerçekten çok acınası bir durumdur. Ülkenin doğal kaynaklarını insanlar korumaya çalışırken buradaki güvenlik güçleri bu insanlara eziyet ediyor. Bu, kabul edilebilir bir şey değil. Biz yeraltıyla, yer üstüyle bu ülkeyi korumaya mecburuz. Biz bu ülkenin insanıyız, bu ülkeyi korumakla mükellefiz. Şirketlerin ve şirket menfaatlerinin korunmasına sonuna kadar karşıyız” dedi.


BUGÜN DEĞİLSE YARIN

Gösterilen topyekun mücadele karşısında şirketin geri adım atıp atmayacağı noktasına da değinen Kaynak net konuşarak, “Geri adım atacaklar, bugün değilse yarın geri adım atacaklar. Akbelen’de değilse başka yerde geri adım atacaklar. Bu halkla baş edemezler. Bu toprakların insanlarıyla baş edemezler. Sonuna kadar canımızla kanımızla mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.