TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ülkeyi karıştıran yiyecek yasağı! Milano'da gece yiyecek satışına kısıtlama… Tartışmalar başladı!

Gece gürültüsünü kontrol altına almak için Milano'da, paket servisiyle satılan yiyeceklerin, dondurma ve pizza dahil, gece yarısından sonra satışı yasaklanacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 14:37
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ülkeyi karıştıran yiyecek yasağı! Milano'da gece yiyecek satışına kısıtlama… Tartışmalar başladı!

Milano, gürültülü grupları kontrol altına almak ve yerel halkın huzurunu korumak için dondurma da dahil olmak üzere paket yiyeceklerin gece yarısından sonra satışını yasaklamaya hazırlanıyor. Tasarı meclisten geçerse, bu yasak Brera ve Ticinese gibi merkezi bölgelerin yanı sıra şehrin 12 bölgesinde uygulanacak.

italyada dondurma ve pizza yasağı

MİLANO'DA GECE YİYECEK SATIŞINA KISITLAMA: BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI AÇIKLADI

Belediye Başkan Yardımcısı Marco Granelli, "Sosyalleşme ve eğlence ile sakinlerin huzuru ve sükuneti arasında bir denge kurmayı amaçlıyoruz" diyerek, yasağın kasım ayına kadar devam edeceğini belirtti. Tasarı kapsamında, pizza da dahil olmak üzere tüm paket yiyeceklerin hafta içi saat 12:30'dan sonra, hafta sonları ve resmi tatillerde ise gece saat 1:30'dan sonra yasaklanması planlanıyor.

italyada dondurma ve pizza yasağı

İTALYA'DA DONDURMA YASAKLARINA TEPKİ

İtalyan perakendeciler derneği Confcommercio'nun Milano biriminin genel sekreteri Marco Barbieri, yerel yetkilileri eleştirdi ve konuyla ilgili tepkisini dile getirdi. Barbieri, "Ortalama bir İtalyan ailesi yaz aylarında ne yapar? Akşam yemeğinden sonra bir yürüyüşe çıkar ve dondurma almaya gider. Bu, klasik bir gelenektir ve bu tür kültürel alışkanlıklara müdahale ederseniz, insanların mutlu olmayacağı çok açıktır" dedi. "25 yaşındaki birinin sadece paket yemek alamadığı için gece yarısı eve döneceğini mi düşünüyorsunuz?" diyerek yasağa karşı çıktı ve yasağın "hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini" savundu.

YEREL SAKİNLER DAHA İYİ UYUYABİLMEK İSTİYOR

Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala, eleştirilere yanıt verdi ve şunları söyledi: "Barbieri'den birkaç saatliğine ofisime uğramasını ve geceleri daha iyi uyuyabilmek için talepte bulunan yüzlerce yerel sakinin raporunu görmesini isterdim. Bu bir tuhaflık değil, aksine pek çok insanın ihtiyacının olduğu bir şey."

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.