TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göz kamaştırıcı bir mirasın yeni sahibini arıyor: Dünyanın en pahalı evi satışa çıktı

Paris'in yakınındaki Chateau d'Armainvilliers, yeni bir sahibi bekliyor. Bu şato satıldığında, dünyanın en pahalı konutu olacak. Evin tam 100 odası bulunuyor. İşte tüm detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 14:07
Kaynak: HABER MERKEZİ
Göz kamaştırıcı bir mirasın yeni sahibini arıyor: Dünyanın en pahalı evi satışa çıktı

Fransa’nın başkenti Paris yakınlarındaki Chateau d'Armainvilliers, yeni sahibini beklemekte. Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Moğolistan'dan ilgilileri olduğu söylenen şato, satıldığında dünyanın en pahalı evi unvanını alacak. İşte bu muhteşem "ev"in talep edilen fiyatı ve özellikleri...

Dünyanın en pahalı evi

Paris'in merkezine yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunan Chateau d’Armainvilliers, 425 milyon Euro (yaklaşık 14.8 milyar TL) fiyatıyla satışa sunuldu.

Bu şatoda, 2500 dönümlük bir arazi üzerinde yer almakta olup, toplamda 100 odası bulunuyor. Mansion Global'in aktardığına göre, bu gayrimenkulün köklü bir tarihi var. Ortaçağ'da 1100'lerde kale olarak inşa edilen bu mülk, geçen 900 yılda önemli değişimlere uğradı.

Dünyanın en pahalı evi

Chateau d’Armainvilliers uzun yıllar Rothschild ailesine ev sahipliği yapmıştır. 1980'lerde Fas Kralı II. Hassan tarafından satın alındı. Ancak, Fas Kralı II. Hassan'ın 1999'da vefatıyla bu mülk oğluna geçti ve 2008 yılında 200 milyon Euro'ya satıldı.

Dünyanın en pahalı evi

2008'de, şatonun Ortadoğulu bir kişiye satıldığı ancak bu kişinin kimliğinin açıklanmadığı belirtildi.

Dünyanın en pahalı evi

Şato, 100 odadan oluşmakta olup, bunlardan 17'si farklı temalarda döşenmiş yatak odalarından meydana gelmektedir.

Dünyanın en pahalı evi

Ayrıca, 36 farklı yapının bulunduğu mülk, lüks bir ahır ve çalışanlar için ayrı binalara sahiptir.

Dünyanın en pahalı evi

Şu anda, sahibi dekorasyonda herhangi bir değişiklik yapmadığı için Chateau d’Armainvilliers'te Fas mimarisinin izleri hala görülebilmektedir. Şatoya, Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Moğolistan'dan pek çok talip olduğu ve görüşmelerin sürdüğü belirtilmektedir.

Dünyanın en pahalı evi

Uzmanlar, bu tür satışlarda alıcının genellikle gizli tutulduğunu ifade ediyorlar. Eğer istenen fiyattan satılırsa, Chateau d’Armainvilliers dünyanın en pahalı evi unvanını alacak.

Chateau Louis XIV

Bugüne kadar dünyanın en pahalı evi, 2015 yılında 275 milyon Euro'ya satılan ve yine Fransa'da bulunan Chateau Louis XIV idi.

Muhammed bin Selman

Resmi bir açıklama olmamakla birlikte, 2015'te ABD basını Chateau Louis XIV'in Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman tarafından satın alındığını bildirmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.