TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Temsilciler Meclisi'nden ilk onay geldi... Tiktok ABD'de yasaklanıyor

ABD Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, Çinli şirket ByteDance'a ait olan sosyal medya platformu TikTok'un ABD'de yasaklanması için ilk onay alındı. ByteDance, TikTok'un ABD'deki varlıklarını satmazsa, platformun ABD'de yasaklanacağı kararlaştırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 18:31
Kaynak: İHA
Temsilciler Meclisi'nden ilk onay geldi... Tiktok ABD'de yasaklanıyor

ABD Temsilciler Meclisi'nde TikTok'un geleceği hakkında oylama gerçekleştirildi. Çinli şirket ByteDance'a ait olan TikTok'un ABD'de yasaklanması yönünde ilk onay alındı; 65'e karşı 352 oyla karar verildi. Meclis'ten geçen yasa tasarısı, ByteDance'ın TikTok'un ABD'deki varlıklarını 6 ay içinde satmasını, aksi takdirde platformun ABD'de yasaklanmasını öngörüyor.

ABD'de 170 milyon kullanıcısı bulunan TikTok'a yönelik bu yasa tasarısı, Senato'daki oylamadan sonra ABD Başkanı Joe Biden'ın onayına sunulacak. Bir kaynağa göre, TikTok CEO'su Shou Zi Chew bugün Capitol Hill'i ziyaret ederek senatörlerle görüşecek.

Çin'in bir satışı onaylayıp onaylamayacağı veya ByteDance'ın TikTok'un ABD'deki varlıklarını altı ay içinde satıp satmayacağı henüz net değil. TikTok, satılmazsa Apple, Google ve diğer platformlarda yer alamayacak.

"TikTok'un ABD'de tamamen yasaklanmasıyla hükümet, 170 milyon ABD'li için Anayasal ifade özgürlüğü hakkını ortadan kaldırmaya çalışıyor." TikTok tarafından yapılan açıklamada öne sürülen bu iddia, oylama öncesi gündeme getirildi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise, dün yaptığı açıklamada yasa tasarısının TikTok'u yasaklamayı amaçlamadığını belirtti. Sullivan, asıl amaçlarının Çin mülkiyetine son vermek olduğunu vurgulayarak, "TikTok'un bir platform olarak ABD'li bir şirkete mi yoksa Çin'e mi ait olması gerektiği konusunda bir tercihimiz var. TikTok'tan gelen verilerin ABD'de kalmasını mı yoksa Çin'e gitmesini mi istiyoruz?" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.