TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzey Kore'den ABD'ye İsrail eleştirisi

Kuzey Kore, ABD'yi silah tedariki yoluyla Orta Doğu'daki durumu daha da kötüleştiren bir "savaş tüccarı" olarak nitelendirdi

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 07:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Kuzey Kore'den ABD'ye İsrail eleştirisi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 7 Ekim'den bu yana sürerken, Kuzey Kore'de iktidarda bulunan Kore İşçi Partisi'nin resmi yayın organı Rodong Sinmun Gazetesi'nden İsrail'e destek veren ABD'ye eleştiri geldi. Gazete haberinde, ABD'nin ölümcül askeri ekipmanlarını sistematik olarak İsrail'e göndererek "işgale ve katliama" zemin hazırladığını ifade etti. Washington'un görünürde demokratik değerleri savunurken, diğer ülkelere silah sattığı kaydedildi. ABD, barışı ve güvenliği tehdit eden bir "savaş tüccarı" olarak nitelendirildi. Washington'un başka ülkelerin iç işlerine müdahale etmesinin ise "utanmazlık" olduğu vurgulandı.

İsim vermeden eleştirmişti

Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Kim Song, geçtiğimiz günlerde BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada isim vermeden "bazı ülkelerin" İsrail'i ve saldırılarını destekleyerek Gazze Şeridi'ndeki durumu daha da kötüleştirdiğini ifade etmişti. Kim, mevcut krizin derhal sona ermesi ve tüm sivillerin korunması gerektiğini belirtmişti.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İsrail hava saldırısında rehin tutulan İsrail askeri öldü

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.