TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katar, İsrail ve ABD’den üçlü görüşme

Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Thani, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ve İsrail istihbarat servisi Mossad Başkanı David Barnea, Katar’ın başkenti Doha’da üçlü görüşme yaptı

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 17:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Katar, İsrail ve ABD’den üçlü görüşme

Katar, İsrail ve ABD, Katar’ın başkenti Doha’da üçlü görüşme gerçekleştirdi. Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Thani, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ve İsrail istihbarat servisi Mossad Başkanı David Barnea’nın katıldığı görüşmede, Gazze Şeridi’nde insani duraklama, insani yardımların bölgeye girişi ve rehinelerin serbest bırakılması konuları ele alındı.

Toplantıyla ilgili bir kaynak tarafından yapılan açıklamada, görüşmede Gazze Şeridi’ndeki çatışmalara 3 gün ara verilmesi ve yakıt dahil daha fazla yardımın bölgeye girişi karşılığında Hamas’ın 10 ila 20 sivil rehineyi serbest bırakması ile Hamas'ın Gazze Şeridi’ndeki rehinelerin bir listesini teslim etmesinin tartışıldığı ifade edildi.

Söz konusu görüşme, Katarlı arabulucuların dün Hamas'ın siyasi ofisinden yetkililerle bir araya gelerek muhtemel bir anlaşmanın detaylarını görüşmesinin ardından gerçekleşti.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İsrail'e silah satan Fransız şirketin Londra'daki merkezi protesto edildi

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.