TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsveç’in NATO üyeliğinin ABD ve Türkiye üzerindeki etkisi

TBMM’nin İsveç’in NATO üyeliğine onay vermesinin ardından Joe Biden, Türkiye için harekete geçti

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 11:52
Kaynak: İHA
İsveç’in NATO üyeliğinin ABD ve Türkiye üzerindeki etkisi

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Türkiye'ye 20 milyar dolarlık F-16 savaş uçağı ve modernizasyon kitlerinin satışının onaylanması için Kongre'ye mektup gönderdiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. İngiliz haber ajansı Reuters, konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Biden yönetiminin Türkiye'ye yönelik bu büyük satışı onaylamak için Kongre'ye resmi bir mektup gönderdiğini öne sürdü.

Dün TBMM'nin İsveç'in NATO üyeliğine onay vermesinin ardından ABD'nin hızla adım attığı belirtilirken, Reuters'ın iddiasına göre Biden yönetimi Türkiye'ye F-16 ve modernizasyon kitlerini içeren bu satışı hızlandırmak için Kongre'ye resmi bir talepte bulundu. Ancak, Biden yönetiminden konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel daha önce yaptığı açıklamada, Biden yönetiminin Türkiye'nin F-16 savaş uçağı filosunun modernizasyonunu desteklediğini belirtmiş, ancak ABD Kongresi'nin bu konuda kilit bir rol oynadığının farkında olduklarını ifade etmişti. Olayın gelişmeleriyle ilgili detaylar beklenirken, Türkiye'nin bu potansiyel F-16 satışı uluslararası ilişkilerde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.