TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD’de uçaklara üretim engeli

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), MAX tipi uçakların üretimini durdurdu

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 11:44
Kaynak: AA
ABD’de uçaklara üretim engeli

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Boeing 737 MAX tipi uçakların üretimine kalite kontrol sorunları nedeniyle geçici olarak engel getirdi. Özellikle 5 Ocak'ta Alaska Hava Yollarına ait bir Boeing 737 MAX 9'un uçuş sırasında gövdesinden parça kopması olayının ardından FAA, bu tip uçakların üretiminin genişlemesine izin vermeyeceğini bildirdi.

FAA'dan yapılan açıklamada, her uçağın güvenli olmasını sağlamak adına ek önlemler alındığı ve 171 adet "737 MAX 9" uçağının kapsamlı inceleme ve bakım sürecine alındığı belirtildi. Denetimleri başarıyla tamamlayan uçakların hizmete geri dönebileceği ifade edildi.

FAA Yöneticisi Mike Whitaker, kalite kontrol sorunlarının çözülene kadar Boeing'in üretiminin genişletilmesi taleplerini kabul etmeyeceklerini vurgulayarak, 737 MAX için ek üretim hatlarını onaylamayacaklarını açıkladı.

Alaska Hava Yolları'na ait Boeing 737 MAX 9'un gövdesinden parça kopması olayının ardından, FAA'nın bu tip uçakları operatörlerin gerekli denetimleri tamamlana kadar uçurmama kararı alması, endüstri içinde geniş bir yankı uyandırmış durumda. Olayın detaylı incelemesi ve kalite kontrol tedbirleri alınana kadar Boeing 737 MAX üretimine geçici bir engel getirilmiş bulunuyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.