TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Merkez Bankası kredi programını sonlandırıyor

ABD Merkez Bankası (Fed), Silikon Vadisi Bankası'nın iflasının ardından bankalara destek olmak amacıyla başlatılan kredi programını 11 Mart'ta sonlandıracağını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 09:55
Kaynak: AA
ABD Merkez Bankası kredi programını sonlandırıyor

ABD Merkez Bankası (Fed), Silikon Vadisi Bankası'nın iflasının ardından bankalara destek olmak amacıyla başlatılan kredi programını 11 Mart'ta sonlandıracağını açıkladı. Fed'in Banka Vadeli Finansman Programı'nın (BTFP) yeni kredi vermeyi durduracağı belirtildi.

Fed tarafından yapılan açıklamada, programın planlandığı gibi 11 Mart'ta sona ereceği ve bu tarihe kadar kredi sağlanmaya devam edileceği ifade edildi. Geçen yıl bankacılık sisteminin istikrarını sağlamaya ve ekonomiye destek vermeye yardımcı olduğu belirtilen programın, artık yeni kredi verilmeyeceği tarihe kadar devam edeceği vurgulandı.

Fed'in açıklamasında, belirtilen tarihten sonra bankalar ve diğer mevduat kuruluşlarının likidite ihtiyaçlarını karşılamak için iskonto penceresine erişime devam edeceği ifade edildi.

Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, geçen yıl mart ayında ABD'deki önemli bazı bankaların iflas noktasına gelmesinin ardından gerçekleşmişti. Bu durum, Fed'in Banka Vadeli Finansman Programı'nı başlatmasına yol açmıştı. Yüksek enflasyon ve artan resesyon beklentileriyle birlikte gelen banka iflasları, küresel piyasalardaki endişeleri artırmıştı. Fed'in bu kredi programı, finansal sistemin istikrarını korumayı hedefliyordu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.