TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrailliler sokaklara döküldü: Hükümete ateşkes anlaşmasını imzalayın çağrısı!

İsrailliler, Batı Kudüs ve başkent Tel Aviv'de sokaklara dökülerek hükümetten Hamas'ın kabul ettiği ateşkes anlaşmasını imzalamasını istedi

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 00:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 00:37
Kaynak: AA
İsrailliler sokaklara döküldü: Hükümete ateşkes anlaşmasını imzalayın çağrısı!

İsrail'de halk, Batı Kudüs ve başkent Tel Aviv'de sokaklara dökülerek hükümetten Hamas'ın kabul ettiği ateşkes anlaşmasını imzalamasını istedi. Gazze Şeridi'nde ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşmasını hükümetlerinin imzalaması talebiyle birden fazla noktada gösteri düzenlendi.

Tel Aviv'in merkezindeki Habima Meydanı'nda yaklaşık 1500 kişilik bir grup, "Beraber Duruyoruz" isimli sivil toplum örgütünün çağrısıyla bir araya geldi. Göstericiler, "Refah'takiler de İsrail'dekiler de çocuk", "Çocukların ölümüne yeter", "Anlaşma hemen", "Esirleri evine getirin", "Hemen şimdi", "Sadece barışla güvenlik gelir", "Yarım yıllık cehennem artık bitsin" yazılı pankartlar ve afişler taşıdı.

Göstericiler arasında yapılan konuşmalarda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ateşkese yanaşmaması sert bir şekilde eleştirildi. Ayrıca, Gazze Şeridi'nde yaklaşık 130 İsrailli esirin geri getirilmesi için protesto düzenlendi.

HAMAS ATEŞEKESE ONAY VERMİŞTİ

Göstericilerin yanı sıra, İsrailli esir yakınları da Gazze'deki çatışmalarda hayatını kaybeden ve henüz gömülmeyen yakınlarını temsil eden boş bir tabutla sokaklara çıktı. Bu gösteriler, İsrail hükümetine Hamas'ın ateşkes önerisini kabul etme çağrısında bulundu.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını duyurmasının ardından İsrail Savaş Kabinesi, Refah'taki saldırılara devam kararı almıştı.

Son günlerde yaşanan gelişmeler, İsrail'de halkın ateşkes ve barış çağrılarını artırdı. Gaza'daki çatışmaların sona erdirilmesi ve esirlerin geri getirilmesi için kamuoyunun baskısı devam ediyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.