TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail, Fransa’da düzenlenecek konferansta yok

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Kasım’da İsrail saldırılarının hedefindeki Gazze Şeridi’ne insani yardım konulu uluslararası konferans düzenleneceğini duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 19:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA

İsrail Gazze Şeridi’ni gece gündüz vurmaya devam ederken, bölgedeki insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un girişimiyle Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Kasım’da Gazze Şeridi’ne insani yardım konulu uluslararası konferans düzenleneceği duyuruldu. Açıklamada, söz konusu konferansın Filistinlilere yönelik insani yardımlar konusunda aralarında devletlerin ve sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu ana aktörleri harekete geçireceği belirtildi. Açıklamada, konferansın “uluslararası insancıl hukuka uyum, sivillerin ve insani yardım personelinin korunmasına ve insani yardıma erişimin güçlendirilmesini teşvik etmeye yönelik eylemlere”, “sağlık, su, enerji ve gıda alanlarındaki uluslararası insani müdahaleye” ve “sahada faaliyet gösteren uluslararası kurum ve kuruluşların desteklenmesi için harekete geçmeye” yönelik üç ana maddeye odaklanacağı belirtildi.

İsrail tarafı konferansa davet edilmeyecek

Konferansa kimlerin katılacağı henüz bilinmezken, konferansın devlet başkanları, hükümet başkanları ve dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleşmesi bekleniyor. Diplomatik kaynaklar, Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği dahil olmak üzere uluslararası kuruluşların ve Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının da konferansta hazır bulunacağını söyledi. Diplomatik kaynaklar, İsrail’in söz konusu konferansa davet edilmeyeceğini belirterek, Filistin yönetiminin konferansa katılacağını açıkladı.

İnsani yardımlar ve yaralılar için deniz koridoru masaya yatırılacak

Diplomatik kaynaklar ayrıca, Gazze Şeridi’ne insani yardımların ulaştırılması için bir deniz koridoru kurulmasının ve yaralıların Gazze Şeridi’nden deniz yoluyla tahliyesinin de ele alınacağını aktardı.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Fransa’da Filistin’e destek yürüyüşü

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.