TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İranlı gazeteci İngiltere’de bıçaklandı

Iran International kanalında program sunan Pouria Zeraati, Londra'daki evinin önünde bıçaklı saldırıya uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2024 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2024 10:19
Kaynak: AA
İranlı gazeteci İngiltere’de bıçaklandı

Londra Metropolitan Polisinden yapılan açıklamaya göre, kentin güneyindeki Wimbledon'da yaşayan Zeraati, evinin önünde 30'lu yaşlarda bir kişi tarafından bıçaklandı.

Zeraati'nin hayati tehlikesinin bulunmadığını açıklayan Londra polisi, saldırının sebebinin kesin olmamakla birlikte Zeraati'nin çalıştığı Iran International'ın çeşitli tehditler alan bir televizyon olduğunu ifade etti. Iran International'a yönelik çok sayıda tehditle ilgilendiklerini kaydeden Londra Metropolitan Polisi Terörle Mücadele Birimi'nin başındaki Dominic Murphy, yaptığı açıklamada, saldırının çok farklı sebeplerden ötürü gerçekleşmiş olabileceğini, her olasılığı değerlendirdiklerini söyledi.

Wimbledon bölgesindeki polis faaliyetlerinin artırılacağını kaydeden Murphy, tanıkların ve bilgi sahibi olanların polise ulaşmasını istedi. Açıklamada İngiltere'deki İran kaynaklı eylem ve saldırı girişimlerine ilişkin detaylar da paylaşıldı.

Ülkenin en büyük gazetecilik örgütlerinden Ulusal Gazeteciler Birliği (NUJ) Genel Sekreteri Michelle Stanistreet, yaptığı yazılı açıklamada Zeraati'nin bıçaklanmasının şoke edici olduğunu belirtti. İngiltere'de 2022'de de iki İranlı gazeteciye yönelik saldırı girişimi olduğunu hatırlatan Stanistreet, son saldırının ülkedeki İranlı gazeteciler üzerinde olumsuz etkisi olacağını söyledi. 

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.