TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İngiltere Bakanı Cameron Gazze'de yardım bekleyenlerin öldürülmesinin soruşturulmasını istedi

İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron, İsrail'in dün Gazze'de insani yardım bekleyen 115 Filistinlinin ölümüne neden olan saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Olay derhal soruşturulmalı ve sorumluların hesap vermesi sağlanmalı." ifadelerine yer verdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 21:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 21:26
Kaynak: AA
İngiltere Bakanı Cameron Gazze'de yardım bekleyenlerin öldürülmesinin soruşturulmasını istedi

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Dün Gazze'de yardım bekleyenlerin ölümü son derece üzücüdür." ifadelerine yer verdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Dün Gazze'de yaşanan yardım bekleyenlerin ölümü son derece üzücüdür. Derhal soruşturma başlatılmalı ve sorumlular hesap vermeli. Bu tür trajedilerin bir daha yaşanmaması için gereken adımların atılması önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Cameron, Gazze'ye ulaştırılan yardım miktarının yetersizliğine dikkat çekerek, şubatta yapılan yardımın ocaktakine göre yarı yarıya azaldığını belirtti ve bu durumu kabul edilemez bulduklarını vurguladı. İsrail'in Gazze'ye insani yardımın ulaşmasını sağlama sorumluluğuna vurgu yapan Cameron, İsrail'in daha fazla geçiş açması ve bürokratik engelleri kaldırması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, çatışmalara insani ara verilmesinin önemine işaret eden Cameron, bu adımın ihtiyaç malzemelerinin girişini ve esirlerin çıkışını sağlamanın tek yolu olduğunu belirtti. Son olarak, İsrail ordusunun Gazze'deki insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik saldırısını hatırlatarak, bu trajedinin acilen çözülmesi gerektiğini ve benzer olayların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Gazze'deki hükümetin yaptığı açıklamada, İsrail'in insani yardım bekleyenlere yönelik saldırısının "kasıtlı ve planlı" olduğu vurgulanarak, "İşgal ordusu bu kişilerin bölgeye insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü." ifadelerine yer verilmişti.

İsrail güvenlik kaynakları, yaptıkları açıklamada, yardım tırlarını çevreleyen Filistinlilerin tırların geçişini sağlayan İsrail askerlerine "tehdit oluşturacak biçimde yaklaştığını" savunurken, İsrail askerlerinin duruma ateş açarak karşılık verdiğini itiraf etmişti.

Aynı kaynaklar, olayın soruşturulduğunu belirtirken İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze sakinlerinin tırları çevrelediği ve yardımları yağmalamaya başladığı, bazı Filistinlilerin itiş-kakış ve izdihamda yaralandığı" iddiasında bulunmuştu.

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana sivil yerleşim yerlerini, hastaneleri, okulları ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları hedef alan saldırılarını sürdürmesinin yanı sıra insani yardımların girişini engellemesi nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde büyük bir insani felaket yaşanıyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.