TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Irak ordusuna ait konvoy taşlandı

Irak’ta günlerdir gerginliğin yaşandığı Kerkük’te gerçekleştirilen eylemlerde göstericiler Irak ordusuna ait konvoyu taşladı

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 11:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Irak ordusuna ait konvoy taşlandı

Irak’ın Kerkük kentinde Ortak Operasyonlar Komutanlığı ana karargah binasının Mesud Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi’ne (KDP) teslim edilmesi yönünde karar alınmış ve bu kararı reddeden Türkmenler ile Araplar protesto gösterileri yaparak, Kerkük-Erbil yolunu trafiğe kapatmıştı. Yaşanan olayların ardından binanın KDP’ye teslim edilmesi kararı ertelense de kentte gerginlik devam ediyor. Kerküklüler, cumartesi günü gerçekleştirilen protestolarda hayatını kaybedenler için dün akşam saatlerinde sokaklara döküldü. Irak güçlerinin ve Haşdi Şabi’nin kentten çıkmasını isteyen Kerkük halkı, Irak hükümeti aleyhinde sloganlar attı. Sorça Mahallesi'nde gerçekleştirilen eylemlerde göstericiler önce Irak bayrağına saldırdı, ardından da Irak ordusuna ait konvoyu taşladı. Çıkan olaylarda Ortak Operasyonlar Komutan Yardımcısı Abdurrazzak El-Nueymi ve Kerkük Polis Müdürü Albay Mazın Garip ile iki polis yaralandı.

Kerkük-Erbil yolunun trafiğe kapatılmasının ardından KDP destekçileri sokaklara dökülmüştü. Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Rahimava bölgesindeki protestolarda çıkan olaylarda ise 4 protestocu hayatını kaybederken, 15 kişi de yaralanmıştı.

BU HABER  DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Kerkük'te sıcaklık rekoru kırıldı!

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.