TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Getir'in Avrupa'daki büyük hamlesi: Getir Avrupa pazarından tamamen ayrılıyor mu?

Getir'in, 12 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştığı bir dönemde, gelecek hafta içinde Birleşik Krallık, Almanya ve Hollanda pazarlarından çekileceği iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 15:07
Kaynak: HABER MERKEZİ
Getir'in Avrupa'daki büyük hamlesi: Getir Avrupa pazarından tamamen ayrılıyor mu?

Getir, özellikle pandemi sürecinde büyük bir başarı elde etmiş ve sonrasında hızla farklı pazarlara açılarak Birleşik Krallık, Almanya, Hollanda gibi ülkelere giriş yapmıştı, değeri 12 milyar dolara kadar yükselmişti. Ancak son zamanlarda zorlu bir süreç yaşayan şirketin, bu pazarlardan çekilebileceği iddia ediliyor.

GETİR AVRUPA'DAN MI AYRILIYOR

İngiliz medyasının ortaya attığı iddialara göre, Getir, önümüzdeki hafta yapacağı bir duyuruyla Birleşik Krallık, Almanya ve Hollanda pazarlarından çekileceğini duyuracak. Bu kararın şirket içinde yaklaşık 1000 kişinin işsiz kalmasına neden olabileceği belirtiliyor. Ancak Getir'in operasyonlarını tamamen sonlandırıp sonlandırmayacağı veya başka bir şirkete devretme olasılığı henüz bilinmiyor.

GÖZLER TÜRKİYE VE ABD’DE

Şu an için Getir'in Birleşik Krallık'tan çekilme planı sadece bir iddia olabilir ancak bu iddianın gerçekleşme olasılığı oldukça yüksek görünüyor. Şirketin yeniden yapılanma sürecinde uzmanlarla çalıştığı belirtiliyor. Ayrıca, Birleşik Krallık'taki teslimat hizmetleri arasındaki rekabetin arttığı da dikkate alınıyor. Son olarak, Abu Dabi fonu tarafından desteklenen Mubadala'nın, AlixPartners ile birlikte Getir'e destek sağlamaya başladığı ifade ediliyor.

GETİR AVRUPA'DAN MI AYRILIYOR

Avrupa pazarlarından çekilme kararının ardından Getir'in faaliyet göstereceği ülkelerin sadece Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri olacağı bildiriliyor. Şirketin daha sonra ABD'deki iştiraklerini de satarak sadece Türkiye'ye odaklanması bekleniyor. Satışa çıkacak varlıklar arasında geçen yıl satın aldıkları FreshDirect gibi markaların da olduğu söyleniyor. Getir daha önce İspanya ve İtalya gibi ülkelerden de çekilme kararı almıştı. Bu adım, şirketin yeniden karlı bir işletme olma hedefine yönelik bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.