TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meta, üçüncü taraf cihaz üreticilerine kapılarını açtı: Quest işletim sistemi artık kullanılabilir!

Meta, Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi platformların sahibi olarak, Quest işletim sistemini üçüncü parti cihaz üreticilerine açtığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 12:32
Kaynak: HABER MERKEZİ
Meta, üçüncü taraf cihaz üreticilerine kapılarını açtı: Quest işletim sistemi artık kullanılabilir!

Meta Horizon OS, şimdi üçüncü parti cihaz üreticileri tarafından kullanılabilecek şekilde, Meta Quest kulaklıklarını çalıştıran karma gerçeklik işletim sistemi olarak duyuruldu. Bu stratejik adım, VR/AR kulaklık savaşlarının kızıştığı bir dönemde, Meta, Apple ve Sony gibi rakipleriyle rekabetin arttığı bir zamanda geldi.

Meta Platformları, ilk kez Quest kulaklığının işletim sistemini, Microsoft dahil olmak üzere rakip cihaz üreticileriyle paylaşıyor. Bu, Meta Horizon OS'u kullanarak diğer şirketlerin kendi gözlüklerini geliştirmelerine olanak tanıyacak bir hamledir.

Meta Quest

MODİFİYE EDİLMİŞ CİHAZLAR VE SINIRLI SAYIDA QUEST GÖZLÜĞÜ ÜRETİMİ

Sosyal medya devi, iş ortakları Asus ve Lenovo'nun modifiye edilmiş cihazlar oluşturmak için işletim sistemini kullanacağını açıkladı. Meta, Microsoft'un Xbox oyun konsolundan esinlenerek sınırlı sayıda Quest gözlüğü üretmek için de bu sistemden yararlanıyor.

Meta Quest

Bu adım, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in, Google'ın mobil işletim sistemi Android'i açık kaynak hale getirerek akıllı telefon pazarında önemli bir rol oynamasına benzeyen bir strateji izleyerek sanal gerçeklik (VR) ve karma gerçeklik (MR) cihazlarında güçlü bir hesaplama platformuna sahip olma arzusunu ortaya koyuyor.

Meta'nın VR işi, kendi Meta Horizon OS'unun temel olarak Android'e dayanması nedeniyle, Google'ın bu stratejiden faydalanan firmalardan biri olduğunu hatırlatıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.