TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan'ın Macaristan ziyareti öncesi gerginlik: Muhalefet ve iddialar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban'ın davetiyle Budapeşte'ye gidiyor. Ziyaret, muhalefet tarafından eleştiriliyor. Muhalefet, Erdoğan'ın insan hakları ve demokrasi konularındaki tutumunu sert bir şekilde eleştiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2023 10:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erdoğan'ın Macaristan ziyareti öncesi gerginlik: Muhalefet ve iddialar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın davetine icabetle, Macaristan Devleti’nin Kuruluş Günü kutlamaları ile Macaristan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Dünya Atletizm Şampiyonası etkinliklerinin bir bölümüne katılmak üzere bugün Budapeşte’ye gidecek.

Ziyaret çerçevesinde yapılacak görüşmelerde; Macaristan ile ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınması ile bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında görüş paylaşımında bulunulması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kutlama ve etkinliklere katılacak diğer mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri de öngörülüyor.

Fakat henüz Budapeşte’ye gitmeden Erdoğan’ın ziyareti ülkeyi karıştırdı… Erdoğan’ın ziyareti öncesinde bir açıklama yapan muhalefet partisi Parbeszed Partisi’nin sözcüsü Richard Barabas, bu ziyareti eleştirdi.

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Barabas, “Bu ziyaret Macar halkına ve uluslararası kamuoyuna çok ciddi ve tehlikeli bir mesaj gönderiyor” dedi. Barabas, “Türkiye Cumhurbaşkanı insan hakları değerleri, demokrasi ve haklar konusunda Avrupalılar, Macarlar ve biz Yeşillerin inandıkları değerlerden çok uzaklaştı” dedi.

“PROPAGANDASI BENZİYOR”

Barabas açıklamasında, bazı iddialarda da bulundu. Macar siyasetçi, “Türkiye’de de kırsalda yaşayanlar ile şehirde yaşayanlar arasında ayrım yaratılıyor, bu Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın propagandasına benziyor” yorumunu yaparken, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nı Macaristan’a davet ederek Başbakan Viktor Orban, devleti yönetme konusundaki mesajın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaklaşımına çok benzediği mesajını veriyor” dedi.

Öte yandan İsveç’in NATO üyeliğini resmi olarak onaylamayan iki ülkenin Macaristan ve Türkiye olduğunu hatırlatan Barabas, “İsveç’in NATO üyeliği geciktirilmemeli” dedi

KAYNAK: Sözcü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.