TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya’da kundaklama faciası: 2’si çocuk 4 Türk öldü

Almanya'nın Solingen kentinde bir binanın kundaklanması sonucu, 2'si çocuk olmak üzere 4 Türk asıllı Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 18:21
Kaynak: İHA
Almanya’da kundaklama faciası: 2’si çocuk 4 Türk öldü

Geçtiğimiz pazar günü gece saatlerinde meydana gelen yangında hayatını kaybedenlerin aynı aileden olduğu belirtildi. İsmail Zhilov (29), Kıymet (28), Gizem (5) ve Elis (üç aylık) isimleri yangında hayatını kaybedenler arasındaydı.

Wuppertal Savcılığı'nın yaptığı açıklamada, yangının kundaklama sonucu meydana geldiği ve yanıcı bir madde kullanılarak çıkarıldığı belirtildi. Bu olay, 1993 yılında 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği Solingen faciasını akıllara getirdi.

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğu tarafından yapılan açıklamada, yaşanan trajik olay nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileğinde bulunuldu. Ayrıca, yangının nedeninin bir an önce soruşturularak aydınlatılmasının önemi vurgulandı ve Başkonsolosluğun ilgili makamlarla temasını sürdüreceği belirtildi.

1993 Solingen faciası

1993 yılında Almanya'nın Solingen kentinde gerçekleşen facia, Neo-Naziler tarafından kundaklanan bir evde meydana geldi. Olayın yaşandığı evde bulunan Türk vatandaşlarından Hülya Genç (9), Gülistan Öztürk (12) ve Hatice Genç (18) olay yerinde hayatını kaybetti, Gürsün İnce (27) ve Saime Genç (4) ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak daha sonra yaşamlarını yitirdi.

Saldırının ardından yakalanan saldırganlar yargılanmış, 4 aşırı sağcı çeşitli hapis cezalarına çarptırılmıştı. Ancak, saldırganlardan ikisi iyi halden serbest bırakılmıştı. 1995 yılında cinayetten suçlu bulunan failler cezalarını çekip tahliye edilmişlerdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.