TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD'de kasırga dehşeti: 16 kişi yaralandı

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde meydana gelen kasırgada ilk belirlemelere göre 2’si ağır 16 kişi yaralandı

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2023 15:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
ABD'de kasırga dehşeti: 16 kişi yaralandı

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde kasırga etkili oldu. Eyalete bağlı Nash County bölgesinde yüzlerce ev ve iş yeri kullanılamaz hale gelirken, çevredeki birçok ağaç ve elektrik direkleri devrildi. İlk belirlemelere göre 2’si ağır olmak üzere 16 kişi yaralandı.

Amerikan Ulusal Hava Ajansı’nın EF-3 tipi kasırga olarak nitelendirdiği felakette, rüzgar hızının saatte 240 km’ye ulaştığı ve kasırganın Nash County bölgesinde yaklaşık 30 dakika boyunca 27 km’lik bir mesafede etkili olduğu öğrenildi.

Kasırga sırasında amatör kameralara yansıyan görüntüler ise kasırganın şiddetini gözler önüne serdi. Görüntülerde bir evin önce çatısı, daha sonra da duvarları rüzgara kapılarak tamamen yerle bir oldu. Birçok yerleşim yeri savaş alanına dönerken, hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

ABD_ilkses

İlaç fabrikası ağır hasar gördü

Yaşanan afet sonucu dünyaca ünlü bir ilaç üreticisi firmanın Kuzey County bölgesinde yer alan bir fabrikası kullanılamaz hale geldi. İlaç fabrikasının depo bölümünün çatısında yaşanan çökme sonucu 50 bin palet ilaç hasar gördü. Söz konusu firma yaptığı açıklamada fabrikada can kaybı veya yaralanan olmadığını bildirdi.

İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.