TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2009’dan sonra doğanlara hayat boyu sigara yasak: Dünya İngiltere’deki sigarasız jenerasyon yasasını konuşuyor

Dünya bu haberi konuşuyor. İngiltere’de “sigarasız jenerasyon” yasası parlamentoya getirildi. Buna göre artık İngiltere’de 2009 yılından sonra doğan kişilere ömürleri boyunca sigara satışı yapılmayacak. İngiltere hükümeti alınan bu kararla sağlık sistemi üzerindeki baskının azaltılmasını hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 11:07
Kaynak: HABER MERKEZİ
2009’dan sonra doğanlara hayat boyu sigara yasak: Dünya İngiltere’deki sigarasız jenerasyon yasasını konuşuyor

İngiltere’de sigarasız nesil yaratmak amacıyla önemli bir ilke imza atılmaya hazırlanılıyor. Yeni neslin sigara alışkanlığı edinmesini engellemek amacıyla “sigarasız jenerasyon” yasası parlamentoya getirildi. Yasa kapsamında 1 Ocak 2009 yılından sonra doğan bireylere ömür boyu sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Yasaya göre bu yıl 15 yaşına girecek olan çocuklar, hayatları boyunca sigara satın alamayacak.

sigara yasağı

SİGARA TÜKETİMİ DEĞİL, SİGARAYA ERİŞİM KISITLAMASI

Yasaya göre sigara kullanımı değil, tütün ürünlerinin satışı kısıtlanacak. Tasarının onaylanması durumunda yeni yasanın 2027 yılında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İngiltere'de önlenebilir ölüm nedenleri arasında tütün kullanımı ilk sırada yer alıyor. Uzun yıllar sigara tüketen kişilerin yaklaşık üçte ikisinin hayatını kaybettiği ve bu rakamın da yılda 80.000 ölüme denk geldiği tespit edildi. İngiltere Sağlık Bakanı Victoria Atkins’e göre, sigarasız jenerasyon yasası ile binlerce hayat kurtarılacak. Bunun yanı sıra İngiltere’deki sağlık sistemi üzerinde bulunan baskı da azalacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.