TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a ‘üslup’ eleştirisi: Ne zaman bizi tehdit etse…

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırı üzerinden de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘üslup’ eleştirisi yaptı

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2023 09:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a ‘üslup’ eleştirisi: Ne zaman bizi tehdit etse…

TENZİLE AŞÇI

İYİ Parti İzmir, bugün kenti TBMM’de temsil edecek milletvekillerini belirlemek için sandık başına gitti. 66 aday adayını 64’ünün oylanacağı temayül yoklamasında İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da parti üyelerinin kantarına çıkarak oylanacak.

Celal Atik Spor Salonu’nda kurulan sandıklarda oyunu kullanan Dervişoğlu, temayül yoklamasına girme nedenini açıklarken İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırı üzerinden de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘üslup’ eleştirisi yaptı.

WhatsApp Image 2023-04-02 at 12.31.16 (1)

BÜYÜK BİR PARTİNİN SIRADAN BİR ÜYESİ OLMAYA RIZA GÖSTERİYORUM

Genel Merkez düzeyindeki diğer isimlerin aksine kendisinin üyelerin kantarına çıkmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Dervişoğlu, "Kendi isteğimle girdim. Diğer arkadaşların pozisyonu ile alakalı bir şey söylemeyeceğim. Demokrasi ve hukuk mücadelesi vere vere İYİ Parti'nin kurtulduğunu biliyorum. Buna baktığımızda hikayesi büyük olan bir partinin sıradan bir parçası olmaya rıza gösteriyorum” dedi.

UMARIZ TAMAMININ İRADESİ SANDIĞA YANSIR

Temayülde sadece belirli isimlerin değil tüm üyelerin oy kullanmasının önemine de dikkat çeken Dervişoğlu, kırsal bölgeler için de çalıştıklarını ifade ederek, “Biz üye bazlı yapılmasının uygun alacağına karar verdik genel merkezimiz ile. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in tercihleri de bu yöndeydi. Dolayısıyla herkesin iradesinin sandığa yansıtıldığı bir seçim olmasını temenni ediyorum. Fiziki şartlar da önemli. İYİ Parti'nin İzmir’de çok sayıda üyesi var. Umarım ve dilerim ki tamamının iradesi sandığa yansır. Özellikle kırsalda iş zamanı. Oradaki üyelerimizin gelip katılım sağlaması da kolay olmayacak. Biz aday adayı arkadaşlarımız ile üyelerimizin bulundukları yerden seçim yerine gelmesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz” diye konuştu.

 SANKİ BİRİLERİNE SUÇ İŞLEME İMTİYAZI VERİYOR

Geçtiğimiz gün İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik, “Biz bir şeye yapıyoruz dersek biz bunu yaparız Meral Hanım. Bizim adımıza dikkat et. Yanlış yere kafanı çarpıyorsun. Beni kendinle uğraştırma” ifadelerinden sonra yaşanması dikkat çekerken saldırı ve zamanlamasına ilişkin değerlendirme yapan Dervişoğlu, ‘üslup’ eleştirisi yaparak, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı kendisine yakışan üslubun mümessili gibi davranamıyor. Yani Cumhurbaşkanı gibi konuşmuyor. Onun ifadeler birilerine sanki suç işleme imtiyazı veriyor gibi bir izlenim yaratıyor. Dolayısıyla söylemine, üslubuna dikkat etmesi gereken bir makamda oturduğunun farkına varması lazım. Sayın Erdoğan ne zaman bizi tehdit etse biz bir saldırıya uğruyoruz. Rize'de dedi Rize'de bir saldırıya uğradık. Sayın Genel Başkanımızın evine saldırıldı, linç edilmeye çalışıldı. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı adayı bir cenazede linç edilmeye çalışıldı. Bu şartlarda ben toplumsal gerginliğe vesile olabilecek sözler sarf etmek istemiyorum ve Sayın Cumhurbaşkanına dilini ve üslubunu düzeltmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum.” 

HİÇBİR ENDİŞEM YOK

Mevcut şartlarda diğer illerdeki güvenlik endişesi ve seçimin sağlıklı koşullarda yapılıp yapılmaması konusunda endişe duyulmaması gerektiğinin da altını çizen Dervişoğlu, şöyle konuştu:

“Seçimin sıhhati ile ilgili endişeleri dillendirmenin bir amacı yok. Mustafa Kemal'in bir sözü vardır; Geldikleri gibi giderler diye. Geldikleri gibi gidecekler. Hiçbir endişem yok. Ben bu büyük milletin ferasetine, aklına, cesaretine defalarca şahit ettiğini biliyorum. Bu nedenle ne endişesi duyacağım? Vatandaşlarımız da hiçbir endişeye kapılmasınlar. Geldikleri gibi giderler! Sandıkla geldiler, sandıkla gidecekler. Hiçbir tereddütte mahal yok.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.