TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anayasa yapma yetkisi Yüce Meclis'imizindir ve bu yetkisini devredemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'dan dönüşünde değerlendirmelerde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anayasa yapma yetkisi Yüce Meclis'imizindir ve bu yetkisini devredemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Liderler Zirvesi'nin yapıldığı Özbekistan'dan dönüşünde uçakta gazetecilere değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin bu noktada birçok yanlışları arka arkaya yapar hale geldiğini belirterek, "Şu an itibarıyla Yargıtayın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez." açıklamasında bulundu.

Ateşkes çağrısı

İsrail meselesi çözülmeden ne bölgede ne dünyada tam manasıyla barıştan ve tam anlamıyla uluslararası hukuk düzeninden söz edilemeyeceğini belirten Erdoğan, "Şayet ateşkes konusunda samimiyseniz BM’nin kararlarının uygulanması konusunda İsrail’e baskı yapın." ifadelerini kullandı.

Riyad Zirvesi’nden sonra yeniden telefon diplomasisine odaklanacağını, BM’de hakkı ve adaleti savunanların sayısını artırmaya yönelik çalışma başlatacaklarını aktaran Erdoğan, "Türkiye olarak tüm uluslararası platformları aktif ve işler tutmaya çalışıyoruz. Ateşkesi temin için diplomasinin imkanlarını sonuna kadar kullanıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedefimiz Gazze’den, bu insanların tıbbi yardımları verebileceğimiz noktalara geçişini sağlamak. Bunların içinde kanserli hastalar ile yaralılar bulunuyor." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak tüm uluslararası platformları aktif ve işler tutmaya çalışıyoruz. Ateşkesi temin için diplomasinin imkanlarını sonuna kadar kullanıyoruz. Kanayan bu yarayı durdurmak için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu hissiyatı ABD de paylaşmaya başlarsa İsrail’i durdurmak daha kolay hale gelir." açıklamalarında bulundu.

Erdoğan, bölge ülkelerinin ve İslam dünyasının temsil edildiği Riyad Zirvesi'nden çıkacak kararların, İsrail’in zulmünü durdurmak için büyük bir adım olacağını belirtti.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz enflasyonu tek haneye indirmek

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.