TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çorum’da jandarmadan doğa ve çevreye yönelik faaliyetler

Çorum İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgesinde “Çevre, Doğa ve Hayvanların Korunmasına” yönelik çalışmalarını sürdürüyor

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2023 13:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Çorum’da jandarmadan doğa ve çevreye yönelik faaliyetler

Çorum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak avcılara karşı etkin mücadelesi yürütüyor. Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma yapan jandarma ekipleri, bu yıl yapılan denetim ve kontrollerde 34 bin 700 metre uzunluğunda misina balık ağı ve 5 bin 800 metre parakete (yasaklı olta) ele geçirdi. Ekipler, su ürünleri avcılığı ile ilgili yasal mevzuata aykırı davranan şahıslar hakkında da yasal işlem yaptı.

Kara Avcılığı Kanunu ve Merkez Av Komisyonu kararları uygun olarak avcılık faaliyetlerinin yapılmasına, yaban hayatın ve av hayvanlarının korunmasına yönelik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma sürdüren jandarma ekipleri, 2023-2024 yılı av sezonu içerisinde 6 şahsa avcılık kurallarını ihlal etmekten yasal işlem yaptı, 2 şahsında ruhsatsız av tüfeğine el koydu.

Çorum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ayrıca 2023-2024 yılı eğitim ve öğretim döneminde de jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan 353 ilk ve ortaokul öğrencisine “Temel Çevre Bilinci, Hayvan Sevgisi ve Hayvanların Korunması” konularında eğitim verilerek, çevrenin, doğal hayatın ve hayvanların korunması bilincinin geliştirilmesine katkı sağlandı.

Çorum Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Çorum İl Jandarma Komutanlığı, paydaş kurumlarile koordine ve uyum içerisinde çalışarak, yasal mevzuatın Jandarmaya verdiği yetki çerçevesinde çevre, doğa ve hayvanların korunmasını sağlama gayret ve kararlılığında olup, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda faaliyetlerine titizlikle devam edilecektir. Vatandaşlarımızın konu kapsamında ihbarlarını 112 Acil Çağrı Merkezi ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulaması üzerinden Jandarma’ya bildirilmesi olayların önlenmesi ve aydınlatılmasına büyük katkı sağlayacaktır” denildi.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Türkiye'nin en iyi 15 kaplıcası… Doğal şifa kaynağı kaplıcalar

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.