TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Aslanoğlu’ndan iktidara ‘sorumluluk’ çağrısı

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, ikametini taşındıkları kente aldırmaya depremzedelerin oy kullanması konusunda iktidara ‘sorumluluk alma’ çağrısında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 09:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’li Aslanoğlu’ndan iktidara ‘sorumluluk’ çağrısı

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER

Türkiye hala 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde büyük yıkım ve kayıplara neden olan deprem felaketinin gölgesinde 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi için geri sayıyor.

Seçime günler kala en büyük endişelerden biri de depremzede vatandaşların oy kullanma işlemleri oldu. 11 kentteki yapılar yerle yeksan olurken doğrudan 15 milyon vatandaşı etkileyen deprem felaketinden sonra milyonlarca depremzede farklı illere göç etmişti. Mart ayında, farklı kentlere göç eden depremzedelerin oy kullanabilmek için ikametlerini taşındıkları ile almaları yönünde çağrıda bulunulurken, depremzedelerin adres taşıması için tanınan süre 16 Mart tarihinde sona ermişti.

Öte yandan; ikametini aldırmayan depremzedeler için ‘askıda bilet’ kampanyası başlatılırken İzmir’deki depremzedelerden siyasi partilere ‘taşıma desteği’ çağrısı yapılmıştı. Konuya ilişkin İLKSES’e konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtirken iktidara ‘sorumluluk alma’ çağrısında bulundu.

AÇIKTA KALAN DEPREMZEDE OLURSA…

Depremzedelerin seçim gününde oy kullanacakları ile gitmeleri için çalışma başlattıklarını ifade eden Aslanoğlu, “Hem bizim hem de gençlik kollarımızın bu konuda zaten bir çalışmamız var. Depremzedelerimiz için başlatılmış askıda bilet kampanyaları gibi çalışmalar. Biz bu kampanyalara destek oluyoruz. Ancak tüm bunlara rağmen açıkta kalan depremzedelerimiz olursa biz onların kayıtlı oldukları illere gidip oy kullanmaları için gerekli çalışmaları yaparız” dedi.

İL BAŞKANLIĞIMIZDA MASA KURULDU

Partinin ‘taşıma ’hizmetinden yararlanmak isteyen depremzedelerin parti tarafından paylaşılan numaralar üzerinden faydalanabileceklerini belirten Aslanoğlu, “Depremzedelerimizin bu çalışmamızdan faydalanıp bize ulaşması için belirli numaralarımız var. Bu konuda genel merkezimizin çalışmasının yanı sıra il başkanlığımızda bu konuyla ilgilenen bir masamız var. Talebi olan depremzedelerimiz buralara ulaşabilir. Aynı zamanda depremzedelerimizin ikametinin kayıtlı oldukları iller için tüm iletişim numaralarını paylaştık. Biz, seçim günü kendi ilinde oy kullanmak isteyen depremzedelerimizi buradan alıyoruz gidecekleri kentte o ilin il başkanlığı karşılıyor ve gerekli işlemler yapılıyor” diye konuştu.

İKTİDAR BU KONUDA DA SINIFTA KALDI

Aslanoğlu ayrıca, depremzedelerin oy kullanmaları konusunda temel sorumluluğun merkezi iktidarda olduğunun altını çizerek şunları söyledi; “Ancak bunlar aslında bizim görevimiz değil. Vatandaşların da görevi değil bunları yapmak. Devletin bu konuda çalışması olması gerekirdi. Merkezi iktidarın depremzedeleri, seçim gününde oy kullanmaları için oy kullanacakları illere taşımaları gerekirdi. Mesela TCDD tren biletlerini ücretsiz yapmalıydı depremzedeler için. Ancak iktidar her konuda olduğu gibi bu konuda da sınıfta kaldı. Burada asıl konu budur. Bu sorunların devlet tarafından çözülmesi gerekirdi. Biz CHP İzmir İl Başkanlığı olarak hükümeti bu konuda sorumluluk almaya çağırıyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.