TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İzmir’den rozet şov: Sıkın dişinizi az kaldı!

CHP İzmir İl Başkanlığı, partiye yeni katılan 500 üye için toplu katılım töreni düzenledi. Törende konuşan CHP İl Başkanı Yücel, “Mücadelemiz sizlerle daha güçlü” derken, Başkan Soyer ise “Sıkın dişinizi çok az kaldı” mesajını verdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2022 09:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP İzmir’den rozet şov: Sıkın dişinizi az kaldı!

ÇAĞLA GENİŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği toplu üye katılım töreninde aralarında daha önce farklı siyasi partilere üyeliği bulunanların da yer aldığı 500 yeni üye 6 oklu rozeti taktı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve CHP İl Başkanı Yücel, seçim gündemine ilişkin önemli mesajlar verdi.

BUNLARIN HİÇBİRİ MESELE DEĞİL

Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Ülkemiz başta ekonomik kriz, işsizlik, hayat pahalılığı gibi birçok sorunla boğuşuyor. Türkiye’yi 20 yıldır tek bir siyasi parti yönetiyor. İstedikleri kanunu çıkarıyorlar, istedikleri kişileri istedikleri yerlere atıyorlar. Yani ülkenin sorunlarının çözülmesi konusunda her yetkiye sahipler. Ama bugün gelinen noktada Türkiye hiç yaşanmadığı kadar krizin içine düşmüş durumda. Gençlerimiz kadınlarımız gelecekten umutsuz, insanlar geleceğe kaygıyla bakıyor. Bugün CHP saflarına katılmaya karar veren arkadaşlarımız var. Geçmişte farklı partilere oy vermiş, gönül vermiş olabilirsiniz, bunların hiçbiri mesele değil. Bunlar bizim zenginliğimiz. Bizim önceliğimiz Atatürk, başta Türkiye Cumhuriyeti devletinin ülkesi ve milleti ile birlikte bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımızın sembolü al bayrağımız. Bunlar bizim kırmızı çizgilerimiz. Bunlar dışındaki tüm düşünceler, yaşam tarzları, inançlar, etnik kimlik ve köken bizim zenginliğimiz. İzmir huzurun barışın ve demokrasinin başkenti diyoruz. Her yerin böyle olması için mücadele ediyoruz. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Gelin bize katılın’ dedi. Bizim kırmızı çizgilerimiz belli; amacımız bu ülkeye huzuru ve barışı getirmek” dedi.

MÜCADELEMİZE GÜÇ KATTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

Aralarına katılan yeni üyelerin çoğunun kadın olduğunun altını çizen Yücel, “Bugün aramıza katılanların çoğu kadın, Türkiye’de kadın olmak çok zor... İkinci sınıf insan olarak görüldüğü, kadına şiddetin, cinayetlerin engellenmesi için Türkiye’nin baş imzacısı olduğu İstanbul sözleşmesi bir gece yarsısı yürürlükten kaldırıldı. Bundan neden rahatsız oldular? Kadının daha rahat yaşam sürmesi, kadına şiddetin engellenmesini teminat altına alan bir sözleşmeden neden rahatsız olduklarını düşünmek ve sorgulamak lazım. biz kadına hak ettiği değeri vereceğiz gibi bir laf kullanılıyor ama kadının buna ihtiyacı yoktur. Türkiye’de kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğu, kadının çalıştığı, sosyal hayatın içinde olduğu, siyasetin içinde olduğu koşulları hep birlikte sağlayacağız. Mücadelemiz sizlerle daha güçlü. Yolumuz açık olsun, aydınlık, demokratik ve cumhuriyet değerleri ile yönetilen bir Türkiye için mücadelemize güç kattığınız için hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SIKIN DİŞİNİZİ AZ KALDI

Konuşmasında seçim gündemine ilişkin önemli mesajlar veren Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de, “Bugün bizim için bayram. Sabah buraya gelirken dışarıda pırıl pırıl bir güneş bahar havası vardı. Şu anda İskandinav ülkelerinde kara kış... Ya da Arabistan çölleri sıcaklıkla kavrulup duruyor. Biz dünyanın en bereketli topraklarında, olağanüstü güzel bir iklim kuşağında yokluk ve sefalet içinde kıvranıp duruyoruz. Bu bir kader mi? Asla değil. Bu yanlış politikaların bizi getirdiği noktadır. Biliyoruz ki bunun başka türlüsü mümkün. Bu güzelim topraklarda olağanüstü engin topraklarda el ele güler yüzle, sağlık içinde kaygı duymadan gerçekten barış içinde huzurla yaşayabiliriz. Bunun için demokrasiye ihtiyacımız var. Bu refahın adil paylaşımına ihtiyaç var. Bunun için bayram dedim çünkü biz başka bir hayatın mümkün olduğunu bildiğimiz ve onu kurmak için siyaset yapıyoruz. Bir gün bu anlaşılsın istiyoruz. Bugün salonda bulunan herkes bunu anlamış ve kavramış, bize eşlik etmeye karar vermiş. Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bu yolculukta birlikte yürüyeceğiz. Katılımın emin olun bize çok büyük güç veriyor. Sıkın dişinizi çok az kaldı. O güzel memleketi hep beraber kuracağız” açıklamasını yaptı.

ONUR VE GURUR DUYUYORUZ

Yeni üyeler adına konuşan İzmir Demokrasi Barış ve Emek Platformu’ndan Gizem Açı ise, “Aydınlık günler CHP iktidarında bizimle olacak. Kadınlarımız ekonomik ve sosyal hayatta da var iş yaşamında da. Ancak sorunlarıyla, açmazlarıyla, kronik dertleriyle var. Kadın haklarıyla kadındır. Bizler güçlü bir toplumda yaşamak istiyorum tüm toplum kesimlerini güçlendirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz. Bu şiarla CHP’ye katılıyor olmaktan onur ve gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.