TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alışkanlıklarınızı sürdürülebilir olanlar ile değiştirin. Alternatif bir yaşam mümkün!

Yok olmaya yüz tutmuş gezegenimiz için her birimizin üzerine düşen sorumlulukları var. Dünyayı kurtarmaya günlük alışkanlıklarımızı değiştirerek başlayabiliriz. Bunun için sürdürülebilir alternatifleriyle değiştirebileceğiniz birkaç günlük alışkanlığı sizler için derledik…

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2023 11:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Alışkanlıklarınızı sürdürülebilir olanlar ile değiştirin. Alternatif bir yaşam mümkün!

Kaynaklarımız azalıyor, ekosistemimiz bozuluyor ve dünyamız yok olmanın eşiğinde. ‘Ben tek başıma ne yapabilirim ki’ diye düşünen insanların birleşmesiyle yaratacağı etki tahmin bile edilemez. Her birimiz gündelik alışkanlıklarında küçük değişiklikler yapsa karşılığında kocaman bir etki yaratılabilir. Hayat tarzınızda yapacağınız birkaç küçük değişiklik, karbon ayak izinizi azaltarak gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma noktasında fayda sağlayacak. İşte sizlere daha sürdürülebilir bir yaşam için küçük ipuçları…

kati-sampuan-ilkses

1.KATI ŞAMPUAN

Katı formda bulunan şampuanlar hem saç için hem de doğa için oldukça faydalıdır. Şampuanın katı formda bulunuyor olması plastik ambalaj atığı oluşturmadığı için son derece çevreci bir alternatif olarak tercih edilebilir. Karbon ayak izini azaltmak ve çevreci bir alternatif arayışında olanlar için katı şampuan doğru bir seçenek olacaktır. Katı şampuanlar, sabunlar ile karıştırılmamalı. Yapı olarak sıvı şampuandan hiçbir farkı olmayan katı şampuanlar, normal şampuandan 3 kat daha uzun süre kullanılıyor olmanın yanı sıra  biçim olarak farklılık göstererek doğaya zarar vermeyen bir seçenek olarak üretiliyor.

kabak lifi-ilkses

2.KABAK LİFİ

Bakteri yuvası bulaşık süngerlerine çevreci ve hijyenik bir alternatif olarak kabak lifi öneriliyor. Bulaşık yıkarken kullanılan bulaşık süngerleri bakteri ürettiği için sağlığı tehdit ediyor. Bununla beraber doğada yok olmadığı için çevreyi kirletiyor. Ancak bulaşık süngerine alternatif olarak kullanılabilecek kabak lifi hem doğal olduğu için çevreyi kirletmiyor hem de su tutmadığı için bakteri üretmiyor. Bununla birlikte büyük bir kabak lifini alıp keserek bir çok kez kullanacağınızdan ev ekonomisine de katkı sağlayacak ekonomik bir alternatif olacaktır.

Balmumu-saklama-kumaşı-ilkses

3.BALMUMU GIDA SAKLAMA KUMAŞLARI

Plastik atık oluşturarak çevre kirliliğini artıran bir diğer günlük alışkanlığımız ise streç film kullanmak. Başta yemekleri saklamak için mutfaklarımızda sıklıkla kullandığımız streç film yerine çevreci bir alternatif olarak balmumu gıda saklama kumaşlarını tercih edebiliriz. Balmumu kumaşlar, doğal içeriklere sahip olması sebebiyle hem insan sağlığını tehdit etmiyor hem 1 yıla kadar kullanılabildiği için ekonomik ve bütçe dostu hem de doğada yok olabilen doğal maddelerden üretildiği için çevreyi kirletmeyen bir ürün olarak gönül rahatlığı ile tercih edilebilir.

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: TÜRKİYE KURAKLIĞI FIRSATA ÇEVİREBİLİR

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.