TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yapay zekânın yeni boyutu: Yerli yapay zekâ asistanı Nova ile tanışın!

Davision AI firmasının uzun bir süredir üzerinde çalıştığı yapay zekâ destekli dijital asistanı Nova, resmi olarak tanıtıldı. Şimdi merak edilen soru, Nova ne zaman hizmete girecek?

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 14:51
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yapay zekânın yeni boyutu: Yerli yapay zekâ asistanı Nova ile tanışın!

Yakın zamanlarda yapay zeka araçları üreten şirketlerin sayısı hızla artmaktadır. Farklı alanlarda, müşteri hizmetlerinden internet sitesi yönlendirmelerine kadar, birçok firma özelleştirilmiş yapay zekâ asistanlarını devreye almayı amaçlamaktadır.

Ancak, özelleştirilmiş bir yapay zekâ asistanını geliştirmek oldukça zorlu bir süreçtir. Antalya merkezli Davision AI, bu zorluğu aşarak farklı ihtiyaçlara özel çözümler sunabilen yapay zekâ asistanı Nova'yı tanıttı.

yapay zeka nova

NOVA NE ZAMAN HİZMETE GİRECEK?

Yerli yapay zeka asistanı Nova, ilk olarak nisan ayında hizmete girilmesi bekleniyor

NOVA 100 DİLDEN FAZLA KONUŞABİLİYOR

Nova, yalnızca bir yapay zekâ asistanı olmanın ötesinde, aynı zamanda bir avatar olarak hizmet veriyor; yani kullanıcının ya da oluşturulan asistan personasının sanal bir temsilcisidir. Nova'nın 100'den fazla dilde gerçek zamanlı olarak konuşma yeteneği bulunmakta olup, canlı veri tabanlarından anlık yanıtlar üretebiliyor. Nisan ayında kullanıma sunulacak olan Nova, canlı organizasyonel veri tabanlarına erişim sağlayarak önerilerde bulunabiliyor. Örneğin, otel rezervasyonu için Nova kullanıldığında, ilgili bilgileri kullanarak size uygun odalar önerebilecek. Nova ile etkileşim kurmak için sesli, görüntülü veya yazılı iletişim yöntemleri kullanılabilmektedir. Nova'nın yeteneklerini test etmek ve iletişim kurmak için firma web sitesi üzerinden yazılı olarak da iletişim mümkündür.

Nova, sosyal medya ve üçüncü taraf uygulamalarla da entegre edilebilen bir yapay zekâ asistanıdır. Web, mobil veya kiosk üzerinde çalışabilir, böylece kesintisiz destek sağlayabilir. Firmanın geliştirdiği tek model Nova değildir; Lora Hotel AI, Denis Airport AI, Mert Hospital AI ve Deniz Real Estate AI gibi başka modeller de erişilebilir hale gelerek daha geniş bir yapay zekâ asistan ağı oluşturulacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.