TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ülkemizin önde gelen teknoloji firması HAVELSAN nedir, ne iş yapar?

Ülkemizin önde gelen teknoloji firmalarından biri olan ve yaptığı çalışmalarla dünya çapında son derece önemli bir yere sahip olan HAVELSAN hakkındaki bilgiler, pek çok kişi tarafından merak ediliyor. HAVELSAN nedir, ne iş yapar? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 11:12
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ülkemizin önde gelen teknoloji firması HAVELSAN nedir, ne iş yapar?

Türkiye'nin önde gelen teknoloji firmalarından biri olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başaran HAVELSAN, uzman kadrosu ve ileri teknolojiye dayalı çözümleriyle tanınıyor. Savunma, güvenlik ve bilişim sektörlerinde özgün ürün ve sistemler sunan HAVELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere kamu ve özel sektörün ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler sağlamak için faaliyet gösteriyor. HAVELSAN nedir, ne iş yapar? Hem ülkemizin hem de dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan HAVELSAN hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

HAVELSAN

HAVELSAN nedir?

HAVELSAN açılımı, Hava Elektronik Sanayii olarak karşımıza çıkar. HAVELSAN, 1982 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın bir iştiraki olarak kuruldu. Türkiye'nin önde gelen teknoloji firmalarından biri olarak kabul edilen HAVELSAN, uzun yıllara dayanan deneyimi, uzman kadrosu ve ileri teknolojiyle geliştirilmiş yazılım odaklı çözüm ve ürünleriyle uluslararası alanda lider konumda yer alıyor.

HAVELSAN

HAVELSAN ne iş yapar?

HAVELSAN, yüksek teknoloji ve yazılımların yanı sıra savunma, güvenlik ve bilişim sektörlerinde faaliyet gösteren diğer firmaların ürün ve çözümlerini de bünyesinde barındırarak müşterilere kapsamlı çözümler sunuyor. HAVELSAN'ın faaliyet alanları arasında komuta kontrol sistemleri, savunma teknolojileri, simülasyon, otonom sistemler, platform yönetimi, bilgi ve iletişim teknolojileri yer alıyor. TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri), kamu kurumları, özel sektör ve uluslararası müşteriler gibi çeşitli kesimlere özgün ürün ve sistemlerle çözümler sunan HAVELSAN, yazılım odaklı sistemler alanında uzmanlaşmış bir şirket olarak çalışmalarını sürdürüyor.

HAVELSAN özel mi devlet mi?

HAVELSAN, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na ait bir vakıf şirketidir.

HAVELSAN

HAVELSAN hisseleri kime ait?

HAVELSAN şirketinin pay sahipleri isimleri ve sermaye oranları şu şekildedir:

TSKGV (Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı) – Yüzde 98,4875

Türk Hava Kurumu – Yüzde 0,50

Kutlutaş, İnşaat ve Ticaret Sanayi Limited Şirketi – Yüzde 0,0125

HAVELSAN’da çalışmak için ne yapmak gerekir?

HAVELSAN’da çalışmak isteyen kişiler, şirketin internet sitesi üzerinde yer alan kariyer bölümünden işe alım ve staj süreçleri hakkında bilgi sahibi olabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.