TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Twitter'ın yeni rakibi: Threads

Twitter'a gelen çeşitli kısıtlamalardan sonra kullanıcılar yeni bir uygulama arayışına girmişken Meta'nın sahibi Zuckerberg, Threads'i kullanıcılara sunacak

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Twitter'ın yeni rakibi: Threads

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından bu yana uygulama içinde yapmış olduğu çeşitli değişiklikler ve geçtiğimiz günlerde gelen kısıtlamalar kullanıcıların birçoğunun Twitter'ı kullanmaktan uzaklaşmasına neden oldu. Önce paralı abonelik sistemi getirip akabinde paralı abone olmayan kullanıcılara twit kısıtlaması getirilmesi Elon Musk'ın kullanıcıları, abone olmaya zorladığı fikrini akıllara getirse de kimileri de bu duruma düşünce özgürlüğü penceresinden bakıyor. 

Threads

Twitter uygulamasını kullanmaktan vazgeçen ve arayış içinde olan çok sayıda kullanıcı olduğunu fark eden ve bu durumu fırsata çevirmek isteyen Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg, Twitter'a rakip olacak "Threads" isimli yeni bir uygulama çıkarıyor. Meta, yeni çıkacak olan bu uygulamayı "metin tabanlı sohbet uygulaması" şeklinde tanımlarken, uygulamanın ara yüzüne ilişkin paylaşılan görsellere bakıldığında Twitter uygulamasına benzerliği gözden kaçmıyor. Uygulama, Meta’nın diğer uygulamaları gibi telefondaki çok sayıda veriye erişerek kullanıcıya kişiselleştirilmiş içerikler sunacak. Erişebileceği veriler arasında konum, satın alınan ürünler ve internet geçmişi de yer alacak.

Twitter'a alternatif sayılabilecek uygulama İnstagram ile bağlantılı çalışabilecek ve kullanıcılar İnstagram hesaplarını kullanarak bu yeni uygulamaya giriş yapabilecekler. Herkesin gözü çıkacak olan bu yeni uygulamada. Peki Threads uygulaması ne zaman çıkacak?

Threads ne zaman çıkacak?

Ücretsiz olarak kullanıma açılacak olan ve herhangi bir içerik erişim sınırının bulunmayacağı Threads uygulaması, Apple Store'da yerini aldı ve 6 Temmuz Perşembe günü piyasaya çıkacak. 

"Her şeyin tartışılabileceği bir yer"

Meta, yeni çıkaracakları Threads uygulamasını; "Threads'de toplulukların bugün ilgilendikleri konulardan yarın trend olacak konulara kadar her şeyi tartışabileceği bir yer olacak. İlgilendiğiniz şey ne olursa olsun, en sevdiğiniz içerik oluşturucuları ve aynı şeyleri seven diğerlerini takip edip onlarla doğrudan bağlantı kurabilir veya fikirlerinizi, düşüncelerinizi ve yaratıcılığınızı dünyayla paylaşmak için kendinize ait sadık bir takipçi kitlesi oluşturabilirsiniz." şeklinde tanımladı. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.