TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜBİTAK tarafından desteklenene afet projesi tamamlandı

TÜBİTAK 2237-A çerçevesinde desteklenen "Deprem Gerçeği Özelinde Afetlere Sosyolojik ve Psikolojik Açıdan Hazırbulunuşluk" projesi tamamlandı

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 11:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
TÜBİTAK tarafından desteklenene afet projesi tamamlandı

Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı, TÜBİTAK BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Deprem Gerçeği Özelinde Afetlere Sosyolojik ve Psikolojik Açıdan Hazırbulunuşluk” eğitimi tamamlandı.

2-5 Ekim tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Sakarya Üniversitesi, ODTÜ, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Gedik Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi’nden 12 uzman tarafından dersler verildi.

Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 2,5 gün boyunca afetlere sosyolojik ve psikolojik yaklaşım ile ilgili teorik dersler aldı. Teorik derslerin yanı sıra etkinlikte 1,5 gün boyunca afetlere sosyolojik ve psikolojik açıdan yaklaşmasına yönelik araştırma konuları belirleyen uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyeleri önünde sundu.

Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların afetler konusunda sosyolojik ve psikolojik düşünceyi dikkate alan hususlar konusunda farkındalıklarının artırılması sağlandı. Başta deprem olmak üzere Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlere hem sosyolojik hem de psikolojik açıdan hazırbulunuşluğu ile ilgili farkındalığın oluşturulmasına yönelik gerçekleştirilen etkinlik, 5 Ekim tarihinde yapılan kursiyer sunumları ile sona erdi.

Etkinliğe katılan tüm kursiyerler hem Kastamonu’da olmaktan hem de afetlere psikolojik açıdan hazırbulunuşluğa ilişkin bir etkinlikte yer aldıkları için memnuniyetlerini ifade etti.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Deprem çantası nasıl hazırlanır?

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.