TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meta tanıttı. Bu gözlükler ile canlı yayın yapılıyor

ABD’li teknoloji şirketi Meta, Ray-Ban iş birliği ile çıkarmış olduğu yeni akıllı gözlüklerini tanıttı. Dışarıdan bakıldığında kombininizin tamamlayıcı parçası gibi görünen yeni trend gözlükler ile canlı yayın yapılabilecek

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 09:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Meta tanıttı. Bu gözlükler ile canlı yayın yapılıyor

Meta ve EssilorLuxottica’nın ortak projesi kapsamında piyasaya sunulan yeni nesil akıllı gözlükler ile, büyük bir teknoloji incecik gözlüklerin içerisine sığdırıldı. İçerisinde son teknoloji özellikleri ile birlikte hiçbir akıllı gözlükte eşi benzeri görülmemiş yeni AI yeniliklerini barındıran yeni nesil gözlükler 299 Dolar başlangıç fiyatı ile 17 Ekim tarihinde satışa sunulacak.

META AKILLI GÖZLÜK ÖZELLİKLERİ

Kendi sınıfının da en iyisi olmayı hedefleyen yeni nesil akıllı gözlük, bir önceki versiyonundan çok daha gelişmiş özelliklere sahip. 12 MP geniş açılı kamerası ve 60 saniye ile sınırlı olan 1080p/60fps video kaydetme özelliği ile birlikte 32 GB depolama alanına sahip. Bunun yanı sıra en önemli özelliği olan bir mobil cihaz aracılığı ile Facebook ve İnstagram hesabına bağlanarak Full HD canlı yayın yapabilme, gözlüğü sınıfının en iyisi yapıyor. Yerleşik durumda bulunan 5 adet mikrofon sayesinde mekânsal ses kaydı yapabilme özelliği taşıyor, Sahip olduğu hoparlörler ile de kullanıcılarına yüzde 50 daha yüksek ses seviyesi sağlıyor. Ancak bunu yaparken sahip olduğu teknoloji ile sesi çevrenize en az düzeyde sızdırıyor.

Öte yandan kaydetmiş olduğunuz görüntüleri sonrasında tekrardan oynatmanıza da olanak sağlayan ve yalnızca iki kez dokunarak şarkı seçimlerini değiştirebileceğiniz bu teknoloji, tasarımı ile de büyük beğeni topladı. İnce çerçevesi ve renk seçenekleri ile sahip olduğu teknolojinin ötesinde tasarım anlamında da oldukça şık ve tercih edilebilir.

Gözlüklerin sol tarafında yer alan LED ışık, kullanıcısı görüntü kaydederken yanıyor, LED ışığı kapatmaya çalıştığında ise görüntü kaydetmeyi durduruyor. Bununla beraber ürünün şarjının yaklaşık 6 saat dayandığı ifade ediliyor.

Meta’nın çıkarmış olduğu Stories isimli bir önceki akıllı gözlüğü satın alanlar kullanıcılar, yüzde 90 oranında kısa süre içerisinde ürünü kullanmayı bırakmış. Gizlilik ihlallerine yönelik olarak ciddi oranda eleştiri toplayan bu ürün, tüketiciler tarafından beklenen ilgiyi yakalamakta zorluk yaşıyor. Meta, bir önceki model olan Stories’i 2019 yılında 999 Dolar fiyat ile tanıtmıştı. Geçtiğimiz aylarda Meta, ilgili ürünün güncellemesini sonlandırdı.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google 25 yaşında! Google hangi tarihte kuruldu?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.