TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Google 25 yaşında! Google hangi tarihte kuruldu?

Arama motorları içerisinde ilk sırada yer alan Google, 25. yaş gününü özel bir Doodle ile kutladı. Peki Google hangi tarihte kuruldu? Google’ın kurucusu kim? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2023 11:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Google 25 yaşında! Google hangi tarihte kuruldu?

Arama motorları içerisinde ilk akla gelen ve muhtemelen en çok tercih edilen arama motoru Google, 25. yaş gününe özel Doodle yayınladı. 4 Eylül 1998 tarihinde kurulan özel şirket Google’a ilişkin bilgileri sizler için derledik.

Dünya çapında en çok tercih edilen arama motoru Google, tüm özel günleri özel bir Doodle ile kutluyor. Bugün tarihler 27 Eylül’ü gösterirken de kendi 25. yaş gününü özel bir Doodle ile kutladı.

GOOGLE NE ZAMAN KURULDU?

En sevilen arama motoru Google, başta 1996 yılında Kaliforniya Stanford Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olan  Larry Page ve Sergey Brin isimli öğrencilerin araştırma projeleri olarak ortaya çıktı. O sıra mevcut arama motorları geleneksel bir mantık ile çalışmakta ve arama sonuçları aranan terimlerin sayfada kaç kez görüldüğü üzerinden çalışmaktaydı. Google bu duruma yeni bir boyut kazandırdı ve siteler arası ilişkilerin analizi noktasında iki farklı sistem geliştirdi. Buna göre artık arama motoru geleneksel şekilde değil, ilgi alanlarına yönelik olarak sonuç sıralamaya başladı.

Bu iki doktora öğrencisinin ortaya koymuş olduğu arama motoru, ilk olarak "BackRub" ismini aldı. Ancak daha sonra, anlamı ‘on üzeri yüz’ demek olan “googol” kelimesi üzerinde oynama yapılarak “Google” adı ile değiştirildi. İlk zamanlar Google, Stanford Üniversitesi'ne ait olan alt-alan adı olarak google.stanford.edu alan adını kullanmış olup, bugün kullandığı alan adını ise 15 Eylül 1997 tarihinde değiştirildi. Bununla birlikte 4 Eylül 1998 tarihinde Google şirketi resmen kurulmuş oldu. Bir yıl önce sahip olduğu 931 milyon tekil ziyaretçi sayısı yüzde 8,4'lük bir artış ile, 2001 yılının Mayıs ayında Google'ın tekil ziyaretçi sayısı ilk kez 1 milyara ulaşmış oldu.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Instagram'a yeni gizlilik seçeneği

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.