TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kullanıcılar dikkat! Dijital dolandırıcılıktan korunmanın yolları anlatıldı!

Visa, çevrimiçi işlemlerin güvenliğini artırmak amacıyla tüketicilere yönelik önemli bilgileri paylaştı. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 12:56
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kullanıcılar dikkat! Dijital dolandırıcılıktan korunmanın yolları anlatıldı!

Visa, çevrimiçi işlemlerin güvenli olmasını sağlamak için dikkat edilmesi gereken konularda tüketicileri aydınlattı. Dijital dolandırıcılıkların arttığı bir çağda Visa, küresel ağını gelişen siber tehditlere karşı kullanıcıların bilinçlenmesini ve onlara karşı güçlendirmenin nasıl yapılacağını belirtti.

Visa Türkiye genel müdürü açıklama yaptı!

Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, online alışverişin kolaylığı ve cazip indirim kampanyaları arasında güvenli ödemenin öneminin altını çiziyor. Visa'nın gelişmiş güvenlik önlemleri ve onlarca yıllık deneyimi sayesinde tüketicilere ve işletmelere kesintisiz ve güvenli ödeme çözümleri sunuluyor.

dijital dolandırıcılık

Online alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken konular!

1. Web sitesi güvenliğini doğrulayın, "S" faktörü: Güvenli bir bağlantı için web sitesinin URL'sinin "https://" ile başladığından emin olun. Ek bir güvenlik göstergesi olarak tarayıcının adres çubuğundaki asma kilit simgesini arayın.

2. İşlem uyarılarını tercih edin: Hesabınızdaki şüpheli etkinliklere ilişkin bildirimler almak için işlem uyarılarına kaydolun. Yetkisiz işlemleri derhal önlem alınması için bankanıza derhal bildirin.

3. Haklarınızı iddia edin: Teslim edilmeyen mal veya hizmet durumunda işlemlere itiraz hakkınızı kullanın. Visa, tüketicilere çözüm ortağı bankalar aracılığıyla arama olanağı sağlıyor.

4. Kimlik hırsızlığına dikkat edin: Kişisel bilgileri çalmayı amaçlayan kimlik avı e-postalarına ve şüpheli telefon çağrılarına karşı dikkatli olun. Bilmediğiniz bağlantılara tıklamaktan veya bilinmeyen kaynaklardan dosya indirmekten kaçının.

5. Yazılımı güncel tutun: Güvenlik açıklarını gidermek ve siber tehditlere karşı koruma sağlamak için cihazınızın yazılımını düzenli olarak güncelleyin.

6. Çevrimiçi alışverişi etkinleştirin: Çevrimiçi alışverişi güvenli bir şekilde gerçekleştirmek için bankanızın müşteri hizmetleriyle iletişime geçin veya dijital platformlarını kullanın.

dijital dolandırıcılık

Risklerle dolu bir dijital ortamda Visa, çevrimiçi işlemleri korumaya yönelik kullanıcıların uygulaması ve dikkat edilmesi gereken hususları anlattı. Bu hususlar doğrultusunda çevrimiçi alışverişlerinizde belirtilen kurallara uyulması, daha güvenilir ve doğru ortamda olmanızı sağlayacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.