TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İPhone’um yok diye üzülmeyin! Android’e iPhone’dan bir özellik geliyor

Android cihazlarda, iPhone'larda mevcut olan bir özelliği desteklemeye hazırlanıyor. İşte tüm detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 13:21
Kaynak: HABER MERKEZİ
İPhone’um yok diye üzülmeyin! Android’e iPhone’dan bir özellik geliyor

Gelişmiş çeşitlilikte baz istasyonları geniş kapsama alanı sağlasa da birçok uzak bölgede hala bağlantı eksikliği yaşanmaktadır. Cep telefonu hizmetinin acil kesilmesi durumunda, uydu özelliklerine sahip cihazlar aracılığıyla SOS iletişimine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu yazılı, Android 15, uydu mesajlaşması üzerinde çalışıyor.

Daha önce 2023 yılında Apple, iPhone 14 Pro serisinde Acil SOS uydu bağlantısı özelliğini kullanmaya başlamıştı. Şu anda çoğu Android akıllı telefon, uydu üzerinden kısa mesaj gönderme yeteneğine sahip değil; ancak söylentilere göre Google'ın Android 15'te eksiklikleri var.

Android uzmanı Mishaal Rahman, Android 14 QPR3 Beta 2'nin son bölümü incelendiğinde, Ayarlar bölümünde Mesajlaşmanın öğretildiğinin eklendiği öğrenildi.

UYDU MESAJLAŞMA ÖZELLİKLERİ

Bu özellik, uydu üzerinden kısa mesaj gönderme ve alma imkânı görülmeyecek. Telefon, normal hizmetlerdeki artışlar durumunda otomatik olarak uydu bağlantısına geçecektir. En iyi bağlantı için tercih edilen ortamın, açık gökyüzü olduğu belirtiliyor, çünkü hava durumu ve bazı bileşenlerin bağlanabilmesi mümkün.

Uydu mesajlaşma özelliği, acil servislerle sınırlamayıp, kullanıcıların istediği kişilerle iletişim kurmasına olanak sağlayacak. Normal mobil ağ kapsama alanında döndüğünde, telefon otomatik olarak uydu bağlantılarını sonlandırıp ağa bağlanacaktır.

Mevcut Android telefonların uydu bağlantısına nasıl geçileceği hala bir merak konusu. Bu durum, SpaceX ve T-Mobile iş birliğiyle ilgili olabilir. 2022 yılında bu iki şirket, mevcut LTE telefonlarının düşük yoğunluklu uydularla iletişim kurma olanaklarına sahip "Direct to Cell" adlı bir teknoloji üzerinde çalışmıştı. SpaceX'in Starlink uydu takımı, Direct to Cell uydularının ilk günlerinde Şubat ayında gönderilmişti.

T-Mobile, bu özelliğin ayrıntılarının yakında ortaya çıkmasına hazırlanıyor. Android 14 QPR3 beta sürümündeki Uydu Mesajlaşmanın incelenmesine göre, Google'ın Android 15'te Direct to Cell'i desteklemeye yönelik hazırlıklar yaptığını görünüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.