TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Google Pixel’den faydalı özellik Acil SOS: Acil durum anında hayatınızı kurtaracak

Google, bazı Pixel modellerine uydu bağlantısı özelliği getiriyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar acil durum esnasında mobil veya Wi-Fi ağına bağlanamadığı takdirde bile konumunu paylaşabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2024 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2024 12:50
Kaynak: HABER MERKEZİ
Google Pixel’den faydalı özellik Acil SOS: Acil durum anında hayatınızı kurtaracak

Uydu bağlantısı teknolojisi, Apple'ın iPhone modellerinde kullanılmasıyla geniş kitleler tarafından tanınır hale geldi. Google da şimdi bazı Pixel modellerine bu özelliği sunmaya başladı. İşte güncelleme ile ilgili detaylar…
Google Pixel telefonlarında kullanıma sunulan yeni bir özellik olan "Uydu Acil Yardım", kullanıcılara acil durumlar için ek bir güvenlik önlemi sağlıyor. Ayarlar menüsündeki Güvenlik ve Acil Durum sekmesine girdiğinizde, bu özelliği görebilirsiniz.
Google, Uyarlanabilir Bağlantı Hizmetleri üzerinde gerçekleştirdiği bir güncelleme aracılığıyla bu özelliği neredeyse tüm Pixel cihazlarına geniş çapta sunmuş gibi görünüyor. Ancak, henüz bu özelliğin aktif hale getirilmediğini belirtmek gerekir. Dolayısıyla, Uydu Acil Yardım ayarına tıkladığınızda herhangi bir ekranın açılmayabileceğini unutmayın.

UYDU ACİL YARDIM (SATELLİTE SOS) ÖZELLİKLERİ

Uydu Acil Yardım (Satellite SOS) kullanıcılara acil durum anlarında işlerine yarayacak ve hayat kurtaracak birçok özelliği sunmayı planlıyor. Bu özelliklere bir göz atalım…
9to5Google ekibi yaptıkları açıklamada, rootlu bir Pixel üzerinden Google'ın yeni özelliği için hazırladığı menüye erişim sağladıklarını duyurdu. Uydu Acil Yardım (Satellite SOS) sayfası şu olanakları sunacak:
Pixel cihazınızla acil durumlarda mesaj gönderebilir ve mobil veya Wi-Fi ağına erişim sağlayamadığınızda konumunuzu paylaşabilirsiniz.
Sayfada, acil durumlarda hizmetleri arayabilir veya mesaj gönderebilir, Google Haritalar üzerinden konumunuzu paylaşabilir ve acil durumla ilgili soruları yanıtlayabilirsiniz.
Uydu üzerinden acil durum servislerine bağlandığınızda, adınız, e-posta adresiniz, telefon numaranız, konumunuz, cihaz bilgileriniz (IMEI, dil, model, pil seviyesi) ve acil durum bilgileriniz acil durum servisleri ve uydu servis sağlayıcılarıyla paylaşılır.
Henüz, acil durum hizmetleri dışındaki kişilerle iletişim kurup kuramayacağınıza dair bir bilgi bulunmamakla birlikte, şirket, Google hesabınızdaki adınızı ve telefon numaranızı yanı sıra acil durumda ulaşılacak en fazla üç kişinin iletişim bilgilerini de paylaşacağını belirtiyor.
Sayfa, Uydu Acil Yardım özelliğinin hangi ülkelerde desteklendiği hakkında bir Google destek sayfasına bağlantı veriyor, ancak bu sayfa henüz yayına alınmamış durumda. 
 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.