TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İPhone’larda neden radyo yok, gelecek mi?

Günümüzde Spotify, Apple Music, Fizy ve SoundCloud gibi uygulamaların popülerliği artsa da, radyoların yeri her zaman ayrıdır. Radyo programlarının sunucularının sadece birkaç kelam etmesi bile müziğin atmosferini değiştirebilir.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 13:53
Kaynak: HABER MERKEZİ
İPhone’larda neden radyo yok, gelecek mi?

Ancak, iPhone kullanıcıları herhangi bir iPhone modelinde tek bir tuşla radyoya erişemiyorlar. Özellikle Android'den iPhone'a geçenler için FM radyo eksikliği oldukça dikkat çekici. Peki, neden Apple, iPhone'lara FM radyo erişimi sağlamıyor? Aslında, iPhone 7'den önceki modellerde FM radyo alıcıları bulunuyordu. iPhone'da kullanılan Wi-Fi/Bluetooth yonga seti kombinasyonu, Apple tarafından tasarlanmak yerine Broadcom tarafından sağlanıyordu ve bu üretici yonga setine bir radyo alıcısı entegre etmişti.

iphonelerde neden radyo yok

Bu durumda, Apple'ın mevcut alıcıyı kullanmaya devam etmesi oldukça mantıklıydı. Ancak, ilk iPhone'larda bu ayarlayıcının bulunmasına rağmen, radyo desteği Apple'a bağlıydı. Çünkü radyonun çalışması için FM devresi kurulması gerekiyordu, ancak bu kurulum hiçbir zaman gerçekleşmedi. Yani, Apple, istese bile iPhone'un FM alıcısını etkinleştirebilir ve kullanıcılara radyo deneyimi sunabilirdi. Ancak Apple, cihazlarına ekleyeceği her şey için oldukça seçici bir şirkettir.

iphonelerde neden radyo yok

Onların yaklaşımı bir şeyin yapılıp yapılmayacağından çok, neden yapılması gerektiğine odaklanır ve bu bakış açısı, radyonun tüm iOS ürünlerinin dışında bırakılmasına yol açar. Apple, FM radyoların kullanıcı deneyimlerini temel standartlarda bile karşılamadığına inanmaktadır. Örneğin, radyo istasyonlarının erişilebilirliği, kullanıcının bulunduğu konuma bağlıdır. Bir kullanıcı, yaşadığı şehirde favori bir istasyona sahip olabilir ancak farklı bir şehre seyahat ettiğinde bu istasyona, yani radyo kanalına erişimini kaybedebilir.

iphonelerde neden radyo yok

Ayrıca, radyolardaki ortalama ses kalitesi 128 kbps iken, Apple Music 256 kbps ses sunar, bu da daha yüksek bir ses kalitesi sağlar. Bununla birlikte, Apple'ın ve çoğu kullanıcının hoşlanmadığı uzun reklam araları radyolarda yaygındır.

Dolayısıyla, tüm bu nedenlerden dolayı FM radyo, yalnızca ilk iPhone'ların FM alıcılarını devre dışı bırakmakla kalmayıp, iPhone 7'den başlayarak tamamen ortadan kaldırılması, Apple için hiçbir zaman bir öncelik olmadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.