TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

iPhone 16 ne zaman çıkacak? iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı

Apple, yıllık işletim sistemi güncellemesiyle birlikte her zaman yeni iPhone modellerini duyuruyor. Birçok kullanıcı, bu yıl tanıtılacak olan iPhone 16'nın çıkış tarihini ve özelliklerini merak ediyor. Peki, iPhone 16 özellikleri neler olacak ve ne zaman çıkacak? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2024 20:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2024 20:46
Kaynak: HABER MERKEZİ
iPhone 16 ne zaman çıkacak? iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı

Bu yıl içinde tanıtılması planlanan en yeni amiral gemisi modeli iPhone 16, bir dizi yenilik ve geliştirme ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Apple, yeni iPhone modellerini geliştirirken, kullanıcılar iPhone 16'nın özellikleri hakkında merak içindeler. Peki iPhone 16 ne zaman çıkacak?

İşte, şimdiye kadar iPhone 16 ile ilgili bilinenler...

Renk seçenekleriyle ilgili sızdırılan bilgilere göre iPhone 16 renkleri; siyah, beyaz, yeşil, sarı, pembe, mavi ve mor gibi çeşitli renk seçenekleriyle piyasaya sürülecek.

iPhone 16 renkleri

İPHONE 16’DA BEKLENİLEN ÖZELLİKLER

iPhone 16 modellerine dair yeni gelişmeler gün yüzüne çıktı. iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinde dikey olarak hizalanmış bir kamera çıkıntısı olduğu görülüyor ki bu, muhtemelen standart iPhone 16 modellerinin uzamsal video kaydetme yeteneğini artıracak bir özellik olacak. Ayrıca, dört iPhone 16 modelinde de eylem düğmesi görülüyor ki şu anda yalnızca iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde bulunan bir özellik. iPhone 16 serisinin ultra ince çerçevelere sahip olacağı ve tüm modellerin daha ince çerçevelerle geleceği belirtiliyor.

iPhone 16

İPHONE 16 KAMERA ÖZELLİKLERİ

Pu'ya göre iPhone 16, mevcut iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerindeki 6GB RAM'e kıyasla 8GB RAM'e sahip olacak. Ayrıca, iPhone 16 Pro modelleri, gelişmiş yetenekler için A18 Pro çipe sahip olacaklar. Arka kameralarda da değişiklik yapılması bekleniyor ve iPhone 16 Pro'nun Ultra Geniş kamerasının çözünürlüğünün 12 MP'den 48MP'ye yükseltileceği söyleniyor. Ayrıca, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinin Qualcomm X70 modemi, Pro sürümlerinin ise daha gelişmiş Qualcomm X75 modemi kullanacağı ifade ediliyor. Bu, daha yüksek hızlar, daha düşük gecikme süresi ve gelişmiş ağ performansı sağlayacak Wi-Fi 6E desteği ile birlikte gelecek.

iPhone 16

İPHONE 16 BATARYA

iPhone 16 Pro modellerinin daha yüksek kapasiteli ve daha uzun ömürlü bir pil kullanacağı söyleniyor. Bununla birlikte, iPhone 16'nın daha hızlı 40W kablolu şarj ve 20W MagSafe şarj desteğiyle gelebileceği öngörülüyor. Yeni bir tasarıma ve güncellenmiş konektöre sahip olduğu iddia edilen iPhone 16 Pro pilinin bir görüntüsü de sızdırıldı.

Apple'ın iPhone 16'da A18 işlemcisiyle birlikte iOS 18'i tanıtması bekleniyor. Ayrıca, iPhone 16 modellerinde yeni eylem düğmesi ve iPhone 16'nın tasarımının belirlendiği söyleniyor. Ekran altı parmak izi okuma teknolojisinin de 2026'da piyasaya sürülecek yeni bir telefonla birlikte gelebileceği ifade ediliyor. Bununla birlikte, Apple'ın Siri'ye yapay zeka özelliklerini getirmesi ve Siri'nin yanı sıra Apple'ın diğer uygulamalarına yapay zeka entegrasyonu planladığı da belirtiliyor.

iPhone 16

IPHONE 16 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Eylül 2024'te duyurulması ve piyasaya sürülmesi planlanan iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max, tedarik zinciri aksaklıkları gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak bu zaman çerçevesinde değişebilir. Bununla birlikte, iPhone 16 modelleriyle birlikte iOS 18 işletim sistemi güncellemesinin sunulması bekleniyor.

iPhone 16

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.