TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

iOS 18 çıkıyor mu? İşte iOS 18 özellikleri ve tarihi

iOS 18, iPhone kullanıcılarına bir dizi yeni özellik ve güncelleme sunarak kullanıcı deneyimini iyileştirecek. İşte 18 özellikleri ve tarihi …

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 16:24
Kaynak: HABER MERKEZİ
iOS 18 çıkıyor mu? İşte iOS 18 özellikleri ve tarihi

Apple, iOS 18 ile iPhone için çeşitli erişilebilirlik özellikleri sunacak. Şirket, bu yeni özellikleri Haziran ayındaki WWDC etkinliğinde tanıtacak ve bunlar arasında Siri ve diğer yapay zeka özellikleri de bulunacak.

Erişilebilirlik özelliklerinin yanı sıra, görme, hareket etme, işitme, konuşma ve bilişsel ihtiyaçları olan bireyler için tasarlanmış özellikler de bulunacak. MacRumors, iOS 18'e eklenmesi beklenen bazı yeni erişilebilirlik özellikleri hakkında sektör kaynaklarıyla görüştü. Genellikle bu tür özellikler WWDC'den önce duyurulur, bu da sızan bilgilerin zamanlamasının Apple'ın özellik geliştirmeyi tamamlamasının bir sonucu olabileceği anlamına gelebilir.

ios 18

iOS 18 ÖZELLİKLERİ

Ses Kısayolları, bir iPhone kullanıcısının belirli bir erişilebilirlik özelliğini başlatmak için bir ifadeyi bağlamasına olanak sağlar. Bu özellik, "Hey Siri" gibi özel bir uyandırma ifadesi olmadan çalışır. Ses Kısayolları'nın VoiceOver, Ses Kontrolü ve diğer erişilebilirlik özellikleriyle uyumlu olması beklenmektedir.

Bu özelliklerden biri, içeriği okurken sesli komutlar kullanarak etkileşimde bulunma imkanı tanırken, diğeri "hareketleri gerçekleştirmek, ekran öğeleriyle etkileşimde bulunmak, metni dikte etmek ve daha fazlası" için sesli komutlar verme olanağı sunar.

Bir diğer güncelleme ise Apple'ın yazı tipi boyutu kontrolünü sisteme eklemesini sağlayacak. Şu anda, kullanıcılar bir uygulamanın yazı tipi boyutunu değiştirebiliyor, ancak bu özellik uygulama tarafından destekleniyorsa mümkündür. Bazı sistem uygulamaları ise bu tür bir kontrolü sunmamaktadır. Ancak, tüm bu güncellemelerin iOS 18'de yer alması planlanmaktadır.

Şirket ayrıca, kullanıcının sesini dijital bir versiyona dönüştüren Canlı Konuşma için Kişisel Ses'i duyurmuştu. Bu özellik, birinin konuşma yeteneğini kaybetmesi durumunda, kullanıcının önceki sesini kullanarak konuşmasına olanak tanır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.