TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözler Bu Anlaşmada! Reddit ve Google El Sıkışıyor!

Büyük ticari anlaşmalardan biri olarak tarihe geçecek olan Reddit ve Google’ın birlikte yapmış olduğu ticari anlaşma çok konuşuldu. Detaylar birçok kişi tarafından merak edilirken, anlaşmanın henüz net bir kesinliği bulunmuyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 15:34
Kaynak: HABER MERKEZİ
Gözler Bu Anlaşmada! Reddit ve Google El Sıkışıyor!

Son günlerde ortada gezinen birkaç iddia Reddit ve Google şirketlerinin önemli bir ticari anlaşmada el sıkıştığı yönünde karşımıza çıkıyor. Eğer söz konusu anlaşma gerçekleri yansıtıyorsa, Reddit bünyesinde barındırdığı içerik ve ekleri yapay zeka modellemesi amacıyla Google ile paylaşacak.

Reddit ve Google’ın bomba anlaşmasının, yaklaşık olarak yıllık 60 milyon dolar civarında olduğu söyleniyor.

google

Gündeme Bomba Gibi Düşen Bomba Anlaşma! Google ve Reddit Anlaşması Gerçek Mi?

Son dönemlerde dolaşan söylentilere göre Google ve Reddit şirketleri arasında ticari bir anlaşma söz konusu. 60 Milyon Dolarlık ticari anlaşmanın gerçek olup olmadığı tartışılıyor.

Geçtiğimiz günlerde ünlü şirket Reddit’in sahip olduğu içerikleri ticari bir hale getirip yapay zeka ile ilgilenen şirketlere satacağına dair söylentiler şiddetlenmeye başladı.

Reddit, söylentilere göre yapay zeka teknolojisinin ilerlemesine dair çalışmalar yapmakta olan Google gibi şirketlere kendi içeriklerini satıyor. Bu konu hakkında ilk adımın atıldığı iddiaları ortalıkta gezinirken, Google ile yapıldığı söylenilen anlaşma gündeme bomba gibi düştü.

İlerleyen dönemlerde tüm insanlara açılacağı beklenilen firmanın sahip olduğu maddi birikimleri kullanarak kendi piyasasını üst bir düzeye taşıma amacıyla böyle bir strateji geliştirdiği düşünülüyor.

reddit

Reddit’in Rekabet Dolu Piyasada Attığı Yeni Hamlesi

Mevcut teknoloji çağında devamlı gelişen uygulamalar sonucunda teknoloji şirketleri arasında da ciddi bir rekabetin olduğu su götürmez bir gerçek. Her geçen gün yenilenen ve hızla tüketilen teknoloji piyasasında Meta ve TikTok gibi oldukça güçlü rakipleriyle reklam yarışı içerisinde olan Reddit, çareyi Google ile el ele vermede buldu.

Henüz Google ve Reddit’ten resmi bir açıklama gelmiş olmamasına rağmen, kişiler içerik satışını düşündüğü bilinen Reddit’in bu pazarda galip çıkmak adına Google ile anlaşmasının mümkün olduğunu dolayısıyla bu teknoloji anlaşmasının gerçekleştiğini düşünüyorlar. Kişisel verilerin korunması konusundaysa soru işaretleri bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.