TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Google yapay zeka modeli Gemma'yı tanıttı

Google, yapay zekanın sorumlu bir şekilde geliştirilmesine destek olmak amacıyla yeni nesil açık kaynak modeli olan Gemma'yı tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 20:04
Kaynak: AA
Google yapay zeka modeli Gemma'yı tanıttı

Google tarafından yapılan açıklamada, Gemma model ailesinin yapay zeka sohbet robotu Gemini ile aynı araştırma ve teknolojiyi paylaştığı ve en son teknolojiye sahip açık kaynak modeline sahip olduğu belirtildi. DeepMind ve diğer Google ekipleri tarafından geliştirilen yeni modelin Gemini'den ilham aldığı ifade edilen açıklamada, geliştirici inovasyonunu destekleyecek, işbirliğini teşvik edecek ve Gemma modellerinin sorumlu kullanımına rehberlik edecek araçların da yayınlandığı açıklandı.

Açıklamada, Gemma'nın dünya çapında bugünden itibaren kullanıma sunulduğu belirtilerek, model hakkında detaylı bilgi verildi. Modelin, Gemma 2B ve Gemma 7B olmak üzere iki farklı boyutta piyasaya sürüldüğü ifade edilirken, "Sorumlu Üretken Yapay Zeka Araç Seti"nin de Gemma ile daha güvenli yapay zeka uygulamaları oluşturmak için geliştirildiği vurgulandı. Google, bu ay içinde yapay zeka sohbet robotu Bard'ı "Gemini" olarak yeniden adlandırırken, yeni sürüm "Gemini Advanced" için ücretli abonelik başlatmıştı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.