TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ChatGPT’nin rakibi Claude 3 nedir? Claude 3 nasıl kullanılır, ne zaman çıkacak?

Elon Musk'ın şirketi olan OpenAI'nın yargı süreciyle meşgul olurken, genel yapay zeka alanında rekabet giderek kızışıyor. Claude 3 nedir? Claude 3 nasıl kullanılır, ne zaman çıkacak? İşte, Claude 3 hakkında merak edilenler...

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 15:36
Kaynak: HABER MERKEZİ
ChatGPT’nin rakibi Claude 3 nedir? Claude 3 nasıl kullanılır, ne zaman çıkacak?

Yapay zeka rekabeti hız kesmeden devam ediyor. Şirketin öncü ürünü ChatGPT'yi ciddi şekilde sarsan yenilikçi bir yapay zeka aracı daha tanıtıldı. Bu yeni yapay zeka, eski OpenAI çalışanları tarafından geliştirilmiş olup iddialara göre ChatGPT'den daha üstün bir performans sergilemektedir.

Adını Claude 3 olarak alan bu yapay zeka aracı, merak uyandırıcı özellikleriyle dikkat çekiyor. Claude 3 nedir? Claude 3 nasıl kullanılır, ne zaman çıkacak? İşte, Claude 3 hakkında bilinmesi gerekenler...

Claude 3

CLAUDE 3 NEDİR?

Yapay zeka şirketi Anthropic, Google'ın Gemini ve OpenAI'nin ChatGPT'sini geride bıraktığını iddia ettiği Claude 3 modellerini duyurdu. Claude 3 ailesinin üyeleri arasında yer alan Claude 3 Haiku, Claude 3 Sonnet ve Claude 3 Opus, çeşitli yetenek seviyelerine sahip üç farklı yapay zeka algoritmasını içeriyor.

CLAUDE 3 ÖZELLİKLERİ NELER?

Anthropic, Claude 3'ün çeşitli modalitelerle geliştirilmiş doğruluk seviyelerini sağladığını ifade ediyor. Bu modellerin alt seviyeden üst seviyeye kadar olan aralığı, bağlamı daha etkili bir şekilde anlamalarını ve yüksek hızlarda "güçlü performans" sergilemelerini vurgulamaktadır. Claude 3 ailesinin ayrıca zor sorulara daha istekli yanıtlar verme yeteneği de öne çıkıyor.

Claude 3

CLAUDE 3 NE ZAMAN ÇIKACAK?

OpenAI'nin geleceğini etkileyecek davanın yanı sıra, yapay zeka sahnesindeki bu rekabetin genel dinamikleri de yeniden şekillenebilir. Anthropic'in yeni yapay zeka uygulaması şu an ücretsiz denenebilir durumda; ancak henüz Türkiye'de kullanılabilir değil. Yapay zeka meraklıları, bu yeni oyuncunun gelişmelerini yakından takip etmeye davet ediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.