TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ChatGPT hesap güvenliğini artıran yeni özellik! Çift faktörlü doğrulama

OpenAI, ChatGPT'de yeni özellikleri duyurmaya devam ediyor. Bu yeni özellikte hesap güvenliğini artırmak için çift faktörlü doğrulama özelliğini yanıttı. Peki, hesap güvenliğini artıran çift faktörlü doğrulama özelliği nasıl çalışıyor?

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 14:42
Kaynak: HABER MERKEZİ
ChatGPT hesap güvenliğini artıran yeni özellik! Çift faktörlü doğrulama

ChatGPT, son zamanlarda çeşitli konularda dikkat çekiyor. Elon Musk ile olan hukuki süreçten kullanıcılara beklenmedik cevaplar vermeye kadar çeşitli olaylarla gündeme geliyor.

OpenAI, ChatGPT'yi daha güvenli ve kullanıcı dostu hale getirmek adına yeni bir adım attı. Bu yapay zeka tabanlı sohbet botu, artık çift faktörlü doğrulama özelliği ile donatılmış durumda.

YENİ ÖZELLİK: ÇİFT FAKTÖRLÜ DOĞRULAMA

Dün, OpenAI kendi X hesabından bir duyuru yayınladı. Yeni özelliğini sosyal medya platformunda paylaşan OpenAl, artık ChatGPT'de çok faktörlü kimlik doğrulama özelliğinin geldiğini belirtti. Güvenlik için önemli bir adım atan şirket, bu özellik sayesinde hesap güvenliğini yüksek oranda artırıyor. Bu özelliğin detayları ise şu şekilde açıklanıyor:

“Çok faktörlü kimlik doğrulama, kullanıcıların yalnızca bir paroladan daha fazla bilgi girmesini gerektiren, hesapta çok adımlı oturum açma sürecidir. Örneğin, kullanıcılardan parolanın yanı sıra e-posta adreslerine gönderilen bir kodu girmeleri, gizli bir soruyu yanıtlamaları ya da parmak izlerini taratmaları istenebilir. İkinci bir doğrulama yöntemi, bir sistem parolası ele geçirildiği takdirde yetkisiz hesap erişimini önlemeye yardımcı olabilir.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.