TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5G Türkiye’ye ne zaman gelecek? 5G nedir?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 5G teknolojisinin Türkiye'ye gelme zamanı hakkında bilgi verdi. İşte 5G Türkiye’ye ne zaman gelecek? Sorusunun cevabı haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 13:42
Kaynak: HABER MERKEZİ
5G Türkiye’ye ne zaman gelecek? 5G nedir?

Türkiye, uzun bir süredir 5G teknolojisine geçiş sürecinde çalışmalarını sürdürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu çerçevede yürütülen büyük bütçeli projeler hakkında bilgi vererek, 5G'nin Türkiye'deki geleceği için yeni bir tarih açıkladı. 5G Türkiye’ye ne zaman gelecek? Detaylar haberimizde.

5G TÜRKİYE’YE NE ZAMAN GELECEK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türkiye'nin altıncı haberleşme uydusu olan Türksat 6A'nın devreye girmesiyle yeni bir dönemin başlayacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu, "muhtemelen" 2026 yılında 5G teknolojisine geçişin gerçekleştirileceğini belirtti. Türksat 6A uydusunun Haziran ayında ABD'den fırlatılması planlanıyor ve bu yeni uyduyla birlikte Türkiye'nin haberleşme uydularının kapsama alanı, Ön Asya, Orta Doğu ve Afrika'nın önemli bölgelerini içerecek.

Abdulkadir Uraloğlu

Bakan, 5G teknolojisine geçiş süreciyle ilgili olarak, "Sizlerin yakından takip ettiği, beklediği 5G teknolojisine uygun zamanda ve doğru piyasa şartlarıyla geçmeyi düşünüyoruz. Muhtemelen 2026 yılında 5G'ye geçeceğiz" açıklamasını yaptı. Ayrıca, İstanbul Havalimanı'nda bazı bölgelerde deneysel olarak 5G kullanılabildiğini ve bazı üretim tesislerinde deneme amaçlı 5G teknoloji ruhsatının verildiğini belirten Bakan, ilerleyen yıllarda kapsama haritasının daha da genişlemesinin beklendiğini ifade etti.

5G

5G NEDİR?

5G, hızlı kablosuz internet teknolojilerini belirlemek için kullanılan bir terimdir ve bir dizi standart uygulamayı içerir. Kullananlar, daha hızlı internet bağlantısı ve az gecikme süresi avantajlarına sahiptir. Ayrıca, 5G terimi, altyapının beşinci kez değiştiği anlamına gelir, çünkü her yeni nesil teknoloji, altyapının revize edilmesini veya güncellenmesini gerektirir. Bu teknoloji ayrıca, IoT ağlarını güçlendirerek günümüzde kullanılan sanal gerçeklik (VR) ve otonom araçları daha etkili hale getirmeyi amaçlar.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.