TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bebeklerde Neden Gaz Sancısı Olur? Bebeklerde Gaz Sancısına Ne İyi Gelir?

Bebeklerin büyük bir çoğunluğunda görülen gaz sancısı, genellikle anne sütü ile beslenen bebeklerde daha sık rastlanan bir durumdur. Bu makalede, bebeklerde gaz sancısının nedenleri ve nasıl rahatlatılacağı konusunda bilgi veriyoruz. Gaz sancısından kaynaklanan bebek ağlamalarını azaltmanın yollarını öğrenmek için bu makaleyi okumaya devam edin

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 19:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bebeklerde Neden Gaz Sancısı Olur? Bebeklerde Gaz Sancısına Ne İyi Gelir?

Bebeklerin büyük bir çoğunluğunda görülen gaz sıkışması bir hastalık değildir. Bebeğinizin dış dünyaya uyum sürecinde göstermiş olduğu fizyolojik bir durumdur. Bebek ürünleri ile birlikte bu sorunu çözmek çok kolay olmaktadır.

Ancak yine de emziren annelerde, annenin tükettiği tüm besinler bebeğin içtiği süte doğrudan etki ettiğinden ötürü yetişkinlerde de gaza neden olan soğan, sarımsak, asitli içecekler, turunçgiller gibi gıdalar bebeklerde gaz oluşmasını tetikleyebilmektedir. Ayrıca gün içinde bebeğin sık sık emzirilmesi, hava yutmayı artırdığı için gaz oluşumunu tetiklemektedir.

Gaz sancılardan kurtulmak için uygulanabilecek Nurse Harveys Gaz Giderici Şurup gibi şurup takviyelerinin yanı sıra bazı bitkisel yollar da bulunmaktadır ve her biri de belirli oranlarda faydalıdır. Ancak, yine de alerjik reaksiyon riskine karşı doktor kontrolü ile bu yöntemleri uygulamanız tavsiye edilmektedir.

Bebek ve Çocuklarda Gaz Sancısı

Acı eşiği düşük bebekler de gaz sancısı nedeniyle gün içerisinde sık sık ağlamaktadır. Bebeklerde gaz sancısı belirtileri günün her saatinde baş gösterebilir. Ancak özellikle akşam saatlerinde gaz sancılarında artış görülebilmektedir.

Bebekler gaz sancısı çektiklerinde çoğunlukla bacaklarını karınlarına doğru çekerler ve suratları kızartırlar. Bunun yanı sıra karınları şiş ve gergin olabilmektedir. Sadece anne sütü ile beslenen bebekler, anne sütü ve ek gıdalar ile beslenen bebeklere oranla daha az gaz sancısına maruz kalmaktadır.

Bebeğin sancılanmasını beklemeden her beslenme sonunda gazı çıkarıldığı takdirde sancı oluşumunun önüne geçilebilmektedir. Karnabahar, lahana, kuru baklagiller, brokoli, inek sütü ve süt ürünleri, soğan, sarımsak, baharatlı gıdalar, kahve, çay ve çikolata gibi gaz yapıcı besinlerin, annenin beslenme programından çıkarılması bebekte gaz sancısı oluşmasını azaltmaktadır.

Gaz sancısından muzdarip olan bebeğin Nurse Harveys Bitkisel Gaz Giderici Damla gibi ek takviyeler alması, karın bölgesine ve sırtına yağ ile masaj yapmak, karnına ve sırtına ılık bez koymak bebekte gaz çıkarımını kolaylaştıran etkenler olmaktadır. Bebeği hafif hafif sallamak, kucakta sırtını sıvazlayarak gezdirmenin gaz çıkarmada etkili olduğu da bilinmektedir. Bebeklerde gaz sancısı belirtisi ağlama atakları ile kendini belli etmektedir.

Bebeğinizin rahatlaması için banyo, masaj ve uygun bitki çaylarından yararlanabilirsiniz. Her bebeğin beğenisi farklı olabileceğinden uygun rahatlatma yöntemi bulunmalıdır. Adaçayı, ıhlamur, kimyon, papatya ve rezene rahatlatıcı olarak tercih edilebilmektedir.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Bebekler ve anneler doğumdan sonra hangi kremleri kullanmalı? Kimyasal içerik olmayan kremler hangisidir?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.