TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#bebek

bebek haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, bebek haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Gaziantep'te kurulan bebek kütüphanesine ailelerden yoğun ilgi Haber

Gaziantep'te kurulan bebek kütüphanesine ailelerden yoğun ilgi

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çocukların erken yaşta kitaplarla tanışmasını teşvik etmek, okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak ve dil gelişimlerini desteklemek amacıyla yaklaşık 1 ay önce hizmete açılan kütüphaneden yararlanmak isteyenler, internet üzerinden veya bina içerisinde bulunan danışma alanından randevu oluşturuyor. Haftanın her günü hizmet veren, yaklaşık 5 bin eserin bulunduğu kütüphaneye gelen aileler, farklı atölyelerde çocuklarıyla eğlenceli vakit geçiriyor. Dil gelişim atölyesinde çocuklardaki konuşma bozukluğunun iyileşmesi ve yabancı dil öğrenme gibi alanların da bulunduğu kütüphanede, çocuklar renkli kitaplarla oluşturulan bölümde okuma alışkanlığı kazanıyor. Bugüne kadar yaklaşık 10 bin ailenin geldiği kütüphaneden, 6 yaşından küçükler yararlanabiliyor. Kütüphane sorumlusu Ayşe Gülşah Özer, AA muhabirine, merkezin aileler tarafından beğenilmesinden mutluluk duyduklarını söyledi. Kütüphanede birçok kurs alanı bulunduğunu anlatan Özer, şunları söyledi: "Aile ve çocuklar burada güzel vakit geçiriyor. Çocuklar buraya şaşkın bakışlarla giriyor ve renkli buluyor, ayrılırken de gözlerinin dolu dolu olduğunu görüyoruz. Bebek kütüphanesi Gaziantep'te ilk oldu. Çok ilgi gördü. Çocukların ekran karşısından uzaklaşmaları, farklı atölyelere katılmaları ve ebeveynleriyle kitap okumaları çocukların mutlu ayrılmasına sebep oluyor. Burada kutlama odalarımız da mevcut. Ebeveynler burada kutlamalara katılıyor. Doğum günü, kırk uçurma, köstek kırma gibi partileri de yapabiliyorlar." "Evde bulamadığımız materyalleri burada buluyoruz" Kütüphaneye çocuğuyla gelen anne Öykü Öztürkmen de kütüphaneyi sosyal medyadan gördükten sonra çocuğuyla gelmek istediğini belirtti. Evde çocuğuyla yeteri kadar vakit geçiremediğini aktaran Öztürkmen, şöyle konuştu: "Çocuğum 16 aylık ve akranlarıyla vakit geçirmesini istiyordum. Böyle bir şey görünce başvuru yaptım. Kütüphaneden çok memnun kaldım. Efe, kitap okumayı çok seviyor. Birçok renkte kitaplar var. Arkadaşlarıyla oyun grubu var. Şimdilik güzel gidiyor ve birçok kez gelmeyi düşünüyoruz. Kardeşi olmadığı için iletişim süreci çok olmuyor. Burada arkadaşlarıyla zaman geçirerek ilkokul veya kreşe de hazırlanacak. Birlikte bir şeyler yapabilme becerisini de sağlamış olacak. Evde ne yaparsam yapayım tek çocuk olduğu için yeterli eğitemiyorum. Burası benim için çok avantajlı olacak. Evde bulamadığımız materyalleri burada buluyoruz." Anne Tuğba Uğur da ilk kez geldiklerini ve kütüphaneyi sevdiklerini ifade etti. Daha önce birçok yere gittiklerini ancak kütüphanenin daha iyi şartlara sahip olduğunu dile getiren Uğur, şunları kaydetti: "Deney kulübüne katıldık ve çok heyecanlı. Bir şeyler yapmayı çok seviyor. Burası cumartesi ve pazar günleri de açık. Biz de nöbet usulü çalışıyoruz eşimle. Çocuğumuza vakit ayırmak çok önemli. İlk çocuğumuza çok emek verdik, aynısını ikinci çocuğumuza da vermek istiyoruz."

Sosyal medyadan bebek satışı: 100 bin TL’ye çocuklarını satışa çıkardılar Haber

Sosyal medyadan bebek satışı: 100 bin TL’ye çocuklarını satışa çıkardılar

Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’in haberine göre; Kırıkkale’de bir anne 55 günlük kız bebeğini 100 bin TL karşılığında internet sitesinde ilana koyarak pazarlık yaptı. Kimliği, doğum raporu olmayan ve evlilik dışı dünyaya gelen bebek için açıklama notuna, “Borçlarım var. Hamilelik ve doğum sırasında çok para harcadım. Sıkıntıları ve bebeği aileme anlatamadım. Tek şartım 100 bin TL. Bebeği istediğiniz yere getirim” diyerek satma nedenini maddi sıkıntılar olarak gösterdi. Aile, bebeğin fotoğrafını da paylaştı. Bir anne ise 40 günlük bebeği olduğunu ücret karşılığında güvendiği kişiye bebeğini vereceğini yazdı. Ücreti yüz yüze yapılan görüşme ve güven sonrası belirteceğini de not düştü. İZMİR’DE 45 BİN TL’YE BEBEK SATIN ALDILAR İzmir’de bir aile üniversite öğrencisinden 45 bin TL vererek bebeği aldığını söylerken başka bir aile ise hastane masraflarını ödeyerek bebeği kendileri doğum yapmış gibi hastaneye kimliğini vererek üzerine geçirdiklerini anlattı. Başka bir aile de iki yıl önce Güneydoğu’ya giderek iki aylık bebeği aldıklarını itiraf etti. ANTALYA’DA DOĞMAMIŞ BEBEK İÇİN SATIŞ İLANI Antalya’da 23 yaşındaki bir anne doğumuna 30 gün kalan kız bebeğini 110 bin TL’ye internet üzerinden satışa koydu. İlanda bebeğin doktor kontrolleri ve ultrason fotoğraflarını da paylaşan kadın, “Acilen bebeğimi vermek istiyorum” ifadesini kullandı. Hamile kadın, doğum masraflarını da alıcının ödemesi gerektiğini özellikle belirtti. Bebek ilanları altına bazı aileler de para karşılığı bebek satmanın vicdansızlık olduğunu, bedelsiz bebeği sahiplenmeye hazır olduklarını yazarak telefon numaralarını bıraktı.

Diş bakımı bebeklikten başlamalı Haber

Diş bakımı bebeklikten başlamalı

Bebeğin ilk dişlerinin çıkmasıyla birlikte, ebeveynlere bebekleri için doğru ağız hijyeni alışkanlıklarının kazandırılmasının önemine dikkat çeken Çocuk Diş Hekimliği Uzmanı Dt. Nurgül Demir “Süt dişler ilk çıktığı andan itibaren çürük oluşumunun engellenmesi ve 10-12 yaşlarına kadar ağızda kalması gereken dişler için yapılabilecek en ideal ve koruyucu tedavi planlamasının yapılması gerekmektedir.  Özellikle tanı konmuş bir hastalığı olan ve düzenli ilaç kullanması gereken bebek hastalarımızda ağız hijyeni alışkanlıklarının hastaya özel olarak düzenlenmesi, ağız hijyeni için kullanılan ürünlerin hastaya göre seçilmesi ve düzenli kontrol randevularıyla çürük riskinin en aza indirilmesi veya çürük oluşumunun erken safhada tespit edilmesi çok önemlidir” dedi. Bebekler dişli doğabilir Bazen bebeklerin ağızlarında bir veya birkaç tane diş ile de doğabildiğini ifade eden Nurgül Demir “Bu bebeğin beslenmesini etkileyeceği gibi, eğer diş sallanıyorsa yutmayla birlikte bazı riskleri de beraberinde getirebilir. Bu mutlaka çocuk diş hekimine danışılması gereken bir durumdur. Dişin durumuna göre hekim doğru tedavi planlamasını yapacaktır” açıklamasında bulundu. Nurgül Demir bebeğin dişlerinin sağlıklı ve güçlü olmasını sağlamak için diğer maddeleri ise şöyle sıraladı; Hem anne sütü hem bebek mamaları çürük yapıcı özelliktedir. Bebeğinizi emzirdikten veya hazır meme ile besledikten sonra mutlaka dişlerini ve diş̧ etlerini bebek fırçasıyla veya temiz bir gazlı bezle silin. Bu şekilde, diş̧ çürüğüne neden olan, bakteri plağı adı verilen yapışkan kaplamadan kurtulmuş̧ olursunuz. 1-Bebeğinize katkısız, organik süt içirin. Şekerle veya balla tatlandırılmış̧ sütlerin bebeğinizin çürük riskini arttırdığını unutmayın. 2-1 yaşından sonra bebeğinize biberon kullandırmayın. Bir şey içirmek için küçük bardakları veya tatlı kaşıklarını tercih edin. 3-Bebeğinizi hiçbir zaman balla tatlandırılmış̧ emzik veya biberonlar ile uyutmayın. Bu alışkanlık erken çocukluk çağı çürüklerinin temel sebebidir. 4-Özellikle gece uyutmadan önce bebeğinizin dişlerinin yüzeyini temizlemeniz, hiçbir şey yapamıyorsanız su içererek uyutmanız ağız içindeki asidik ortamın dengelenmesi ve çürük riskinin azaltılması için çok önemlidir. Çünkü gece tükürük akışı çok azdır ve dişlerin üzerindeki temizleyici etkisi daha azdır. 5-Dişleri uygun bir diş macunu ve yumuşak kıllı bir fırça ile günde en az iki defa fırçalayın. Eğer çocuğunuz tükürme alışkanlığı kazandıysa 3 yaşına geldiğinde florürlü diş̧ macunu kullanmaya başlayın ve sadece bezelye büyüklüğünde diş̧ macunu kullanın. Çocuğunuzun fırçalama sonunda macunu tükürmesini sağlayın. 4 yaşa kadar parmak ya da emzik emme alışkanlığından vazgeçirmeye çalışın. BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Uzmanından çocuklara görme bozukluğu uyarısı

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.