TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın’daki çöl sıcakları Karadeniz’e yaradı

Son yılların en sıcak yaz mevsiminin yaşandığı Aydın’daki çöl sıcakları Karadeniz’e yaradı

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2023 08:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Aydın’daki çöl sıcakları Karadeniz’e yaradı

Ege Bölgesi’nde tur denilince ilk akla gelen firmaların başında gelen Fibar Tur’un Karadeniz Yaylaları’na yönelik turlarının 15 Eylül’e kadar devam edeceği belirtildi. Türkiye’de tatil ve turizm kültürünün son yıllarda oldukça geliştiğini ve artık gezmenin lüks olmaktan çıkıp ihtiyaç haline geldiğini belirten Fibar Tur Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Barışık, Aydın’da son yılların en yoğun turizm hareketinin 2023 yılında yaşandığını kaydetti.

çöl sıcakları11 (1)

“Pandemiden sonra insanların hayata bakış açısı değişti”

Türkiye’de 2020 yılında yaşanan Korona Virüs pandemisi ve akabinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile insanların hayata bakış açısının değiştiğini belirten Fibar Tur Yönetim Kurulu Başkanı Barışık, “Eskiden sadece durumu iyi olan ve kendine zaman ayırması gerektiğini düşünün kişiler gezerdi. Zorunlu olmadıkça insanlarımız bir yerden bir yere gitmezdi. Ancak pandemi ve sonrasıında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile en büyük zenginliğin sağlık olduğu anlaşılınca sağlığı yerinde olanlar kendilerine vakit ayırıp gezmeye başladı. Çünkü belli bir yaştan sonra inşalar ekonomisi ve zamanı müsait olsa bile sağlığı elvermediği için gezemeyeceklerini fark etti” diyerek Aydın’da gezen kişi sayısının her geçen gün arttığını belirtti.

“Kimi doktor tavsiyesi ile kimi merakından geziyor”

Aydın’da yaşayan pek çok kişinin yılın yorgunluğunu ve stresini gezilerle atmaya başladığını belirten Fırat Barışık, yıllar sonra ‘Tebdili mekanda ferahlık vardır’ (İnsanlar aynı yerde kalmak yerine farklı yerlere gittiği zaman, bir ferahlık ve rahatlık hissederek sıkıntılarından kurtulur) anlamı taşıyan atasözü Aydın’da tam manasıyla uygulanmaya başladı. Pek çok kişi farklı bölgelerin güzelliklerini yaşamak için gezerken doktor tavsiyesi ile gezenler de azımsanmayacak kadar fazla oluyor. Gerçekten gezi ile sıkıntı ve stresinden kurtulan çok sayıda insan oluyor” diyerek Aydın’dan sadece Karadeniz bu yaz her hafta 3 ayrı programda tur düzenlediklerini söyledi.

çöl sıcakları11 (3)

“Aydın’ın ılıman iklimi kışın değer kazanacak”

Fibar Tur olarak ülkenin dört bir yanına tur düzenlediklerini yazın 3 ay dezavantaj olarak görülen Aydın sıcağının kışın fırsata dönüşeceğini belirten Fırat Barışık, “Aydın’da yaşayanlar için Ağustos ayında Karadeniz yaylasında kaban giyip odun ateşinde ısınmak nasıl keyifli geliyorsa, kış aylarında Aydın’da yazlık kıyafetle dolaşmak Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşayan vatandaşlarımıza aynı keyfi yaşatıyor. Bu nedenle Kış ayları için tersine turizm planlarımız var. Hedefimiz Aydın’ın ılıman iklimini kışın fırsata çevirmek” dedi.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Aydın’da tarihi ev, geleceğe ışık tutacak

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.