TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artık onay çıktı! Bu konutlar için doğalgaz kararı alındı!

Aydın şehrinin Buharkent ilçesi için uzun bir zaman sonra doğalgaz kararı verildiği açıklandı. Aydın’ın yapmış olduğu sanayi, turizm, eğitim, enerji ve sanayi alanındaki yatırımları burayı oldukça hızlı bir şekilde geliştirdi. Yapılan bu yatırımlarla birlikte bir büyüme kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 11:08
Kaynak: HABER MERKEZİ
Artık onay çıktı! Bu konutlar için doğalgaz kararı alındı!

Aydın şehrine yaklaşık 10 yıl sonra doğalgaz için onay çıktı. Aydın’ın Buharkent ilçesine yapılan enerji, sanayi, eğitim gibi büyük yatırımlar sonrası ilçede bir büyüme gerçekleşti. Bu büyüme sonrasında burada doğalgaz kullanımı için meclisten onay alındı. Peki, Buharkent için neden onay alınmadı? Ne kadar süre beklenildi? Şu an hangi çalışmalar yapılıyor? Buharkent belediye başkanı Mehmet Erol hangi açıklamayı yaptı? Bütün soruların cevapları haberimizde..

buharkent doğalgaz

Aydın’ın Buharkent ilçesi için neden onay alınmadı? Onay için ne kadar süre beklenildi?

Aydın’ın Buharkent ilçesi için yakın zamanda o müjdeli haber verildi. Uzun zamandır yapılan eğitim, sanayi ve enerji gibi yatırımlardan sonra doğalgaz için meclis üyelerinden onay alındı. Buharkent ilçesinin çoğu yönden gelişmemesinden dolayı özellikle doğalgazla ilgili bir onay verilmemişti. Ancak son zamanlarda yapılan yatırımlardan sonra onay nihayet geldi. Bu onay için Buharkent ilçesi yaklaşık 10 sene beklemek zorunda kaldı. Buharkent’in Aydın’ın küçük bir ilçesi olmasından dolayı bu kadar çok sene beklediği düşünülüyor.

Buharkent için şu an hangi çalışmalar yapılıyor?

Aydın’ın Buharkent ilçesi için doğalgaz onayı geldiği belediye başkanı Mehmet Erol tarafından açıklandı. Doğalgaz sorununa çözüm bulan Erol, Buharkent ilçesi için başka çalışmalarda yapmaktadır. Buharkent ilçesi için GES yani Güneş Enerji Santrali sorununun da çözülmesi bekleniyor. Ayrıca jeotermal ısıtma ve termal turizm gibi konulara da çözüm bulması bekleniyor. Ancak Buharkent’in büyük şehir olmaması ve bu yüzden büyük şehir yasasına takıldığı bazı projeleri de görmek mümkündür. Ancak bu projeleri de yavaş yavaş hayata geçirdiği görülüyor.

mehmet erol

Buharkent belediye başkanı Mehmet Erol hangi açıklamayı yaptı?

Yaklaşık 10 yıldır doğalgaz gelmeyen Aydın’ın Buharkent ilçesinin başkanı Erol, bu uzun aranın ardından aldığı onaydan sonra bazı açıklamalarda bulundu. Erol, “Söz verildiği gibi Buharkent 2024 yılında doğalgazı kullanacak. Yapılan başvuru meclis tarafından onaylandı. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. İlçede 4 binin üzerinde konut doğalgazı kullanacaktır.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.